DAC-döntetlen a Slovan pályáján

Pozsony |

<p>1:1-es döntetlennel végződött a labdarúgó Corgoň Liga 1. fordulójának nyitómeccse a pozsonyi Slovan és a dunaszerdahelyi DAC között, a vendég sárga-kékeknek egyetlen kapura tartó lövésük volt, de abból gólt szereztek.<br />&nbsp;</p>

A labdarúgó Corgoň Liga 2013/14-es szezonjának nyitómeccsén a bajnoki címvédő Slovan az újonc DAC-ot fogadta. A sárga-kékeket nagyjából 120 drukker biztatta a vendégszektorból, a meccsen nem voltak különösebb biztonsági intézkedések. A két tábor csak verbálisan sértegette egymást, összetűzésre a mérkőzés alatt nem került sor.

A meccs első húsz percében nem nagyon látszott a különbség a két együttes között, az első igazi helyzetre a 26. percig kellett várni: Milinkovics tört be a tizenhatosba, Fořt lőtt kapura, Fišan azonban védett, a kipattanót pedig Milinkovics nem jól találta el. Alig két perccel később Hlohovský veszélyes lövését blokkolta a DAC-védelem, a 31. percben pedig Fořt fejesét hárította a gólvonalon álló hátvéd, Sedlák. Újabb gyönyörű akció után Kladrubský helyzete maradt ki, így hát végül a DAC szerzett vezetést: a 41. percben egy beívelt labdát követően az egykori Slovan-játékos, Branislav Fodrek fejese talált utat a hálóba – 0:1.

Szünet után nem sokat kellett várni a Slovan egyenlítésére – Žofčák beadása után Fořt fejelhetett tisztán – 1:1. A bajnok másik sebességi fokozatra kapcsolt, a DAC játékosai lassúnak tűntek a hazaiak mellett. Joszimov beadása után Grendel fejesét szögletre tolta Fišan. A Slovan továbbra is rohamozott, Fořt többször is gólt szerezhetett volna, de a helyzetei kimaradtak. A 67. percben a sokadik szép Slovan-akció végén Žofčák vezethette a labdát a kapusra, de a csatából Fišan került ki győztesen. A másik oldalon főleg Fodrek volt aktív, de sem a távoli lövéseivel, sem a beadásaival nem tudott segíteni a csapatán. A 75. percben a csereként beállt Halenár ziccerét védte Fišan. A DAC fiatal kapusa a 81. percben jócskán alászaladt Milinkovics beadásának, de valahogy így is beleütött a labdába. A következő szöglet után a csereként éppen beállt Peltier majdnem rögtön gólt szerzett, de fejese centikkel mellément.
Az utolsó tíz percre a Slovan nem tudta annyira felpörgetni a tempót, mint szerette volna, a DAC pedig kivédekezte a hátralévő időt (s Radványi Miklós vezetőedző is megúszta infarktus nélkül, bár néhányszor közel állt hozzá).

A meccs így 1:1-gyel ért véget, az újonc DAC nagyon értékes pontot zsákmányolt az égszínkékek otthonából.

„Elégedett vagyok az egy ponttal. Nehéz napok vannak mögöttünk, két napja még nem tudtam, mely játékosok állnak majd a rendelkezésemre.Ehhez képest összeszedett teljesítményt nyújtottunk, nem engedtük a hazaiakat nagyobb helyzetekbe. A bajnok otthonában szerzett pont nagyon sokat ér!” – hangsúlyozta Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek szakvezetője.

„A DAC szó szerint kiharcolta az egy pontot, mi jól játszottunk, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Szerintem érdekes meccs volt, de nagyon sajnálom, hogy pontokat vesztettünk” – mondta Samuel Slovák, a Slovan vezetőedzője.(bt)


Slovan – DAC 1:1 (0:1)
Góllövők: Fořt (50.), ill. Fodrek (41.)
Sárga lap: Bagayoko, Grendel, ill. Huber, Fišan, Majerník, Fodrek.
Játékvezető: Leško, 3014 néző.
SLOVAN: Putnocký–Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Joszimov–Kladrubský–Hlohovský (65. Halenár), Grendel (81. Peltier), Žofčák, Milinkovics–Fořt.
DAC: Fišan–Beňo, Božoň, Majerník, M. Sedlák–Huber, Velický–Ujlaky, Hodúr (85. Boya), Antunovics–Fodrek (89. Nulíček).
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?