DAC: dicstelen szezonzáró

Dunaszerdahely |

<p>Dicstelenül zárta a 2010/1011-es szezont a DAC labdarúgócsapata, amely a Corgoň Liga utolsó fordulójában sima 3:0-s vereséget szenvedett a bajnoki címet ünneplő Slovantól.</p>

Nem is olyan régen a Slovan dunaszerdahelyi vendégjátéka az év meccsének számított a DAC-drukkerek számára, az idei szezonzárót azonban nem előzte meg izgatott várakozás. A pozsonyiak nagyobb lázban készültek a meccsre, hatszáz jegyet igényeltek, s a stadion előtt a rendőrökkel is összecsaptak, mivel túl lassúnak találták a beléptetést.

A stadionban már nem volt balhé, bár a két tábor szóban gyalázta egymást. „My sme tu doma” – skandálták a pozsonyiak, amire hangos füttykoncert volt a válasz – s ez volt az egyetlen alkalom az első félidő során, amikor a hazai szurkolók túl tudták kiabálni a Slovan-drukkereket.

A pályán ennél is reménytelenebb volt a DAC helyzete, a felszabadultan játszó bajnok (amelyben néhány csereember is lehetőséget kapott) már a 15. percben vezetést szerzett: a vendégek kedvükre gurigázhattak a letargikus hazai védők között, végül Grendel lőtt a hálóba – 0:1. A dunaszerdahelyiek által ígért zárt védekezésből semmit nem láttunk, így a góllövőlistát vezető Šebo elemében érezhette magát, s a 28. percben ő is betalált: egy az egyben Novotával szemben nem hibázott – 0:2. Nem sokkal később egy hasonló helyzetből Novota került ki győztesen, de Šebo minden mozdulata gólveszélyes volt, s a 39. percben spiccel átemelte a dunaszerdahelyi kapust – 0:3.

A szünetben a Slovan-tábor nagy része távozott (a kupaátadásra ugyanis este a pozsonyi Fő téren került sor, és senki nem akart lemaradni a nagy égszínkék buliról), a második félidő így gyakorlatilag csendben zajlott. A bajnok sem törte össze magát igyekezetében, igaz, az 55. percben Žofčák óriási felső kapufát lőtt. Ez a DAC-nak is összejött, bár a szél is kellett hozzá: Matúš ívelése felülről súrolta a felső lécet.

Ahogy közeledett a meccs vége, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy az égszínkékek is már legszívesebben Pozsonyban locsolnák a pezsgőt, s néhányszor őrizetlenül hagyták a dunaszerdahelyieket a kapu előtt, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel.

A rezignált DAC-táborból az utolsó tíz percben egyszer erőtlenül felhangzott egy Radványi Miklóst éltető rigmus, de a dunaszerdahelyi tréner búcsúját már ez sem tehette szebbé.

FK DAC 1904–Slovan Bratislava 0:3 (0:3)
Góllövők: Grendel (15.), Šebo (28., 39.). Játékvezető: P. Hrčka, 3777 néző. Sárga lap: Halimi, Németh Zs. ill. Štepanovský. DAC: Novota–Helísek, Obert, Hrabač, Németh Zs.–Hassan, Hílek, Halimi, Tomčák (78. Konečný)–Matúš (86. Kadlec), Nkendo (66. P. Ďurica). SLOVAN: Bartalský–Pauschek (46. Bagayoko), Dobrotka, Had, Hrdlička–Štepanovský (84. Szarka), Guédé, Grendel, Žofčák–Halenár (69. F. Kiss), Šebo.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?