DAC-bravúr: győzelem a Slovan otthonában!

Pozsony |

<p>Peter Štepanovský gyors góljának és Martin Polaček remek védéseinek köszönhetően 1:0-ra nyert a DAC a pozsonyi Slovan otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 22. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.</p>

A Pasienky-stadionba 640 dunaszerdahelyi drukker érkezett, akik az első perctől az utolsóig biztatták kedvenceiket. Rögtön a meccs elején a vendégszektorból egy piros, egy fehér és egy zöld füstbomba szállt a szomszédos (üresen hagyott) szektorba, s a füst még el sem oszlott, amikor a lelkes vendégszektor gólt kiálthatott: Štepanovský kapott jó labdát a védők mögé, és higgadtan a hálóba gurított - 0:1!

A Slovan a 10. percben egyenlíthetett volna, de Peltier fejesét Polaček (aki a Slovanból ment kölcsönjátékra Dunaszerdahelyre) óriási bravúrral védett. Az égszínkékek játéka nem emlékeztetett korábbi tavaszi szereplésükre, amikor egy meccsen nyolc-tíz ziccert is kidolgoztak. Most ritkán kerültek helyzetbe, mert a DAC nagyon szervezetten védekezett. A 27. percben Zreľák betört a 16-osba, de csak az oldalhálóba lőtt, több lehetősége pedig az első játékrészben már nem is volt a címvédőnek.

Fordulás után sem változott a játék képe, a sárga-kékek fegyelmezetten, koncentráltan őrizték az előnyt, s olykor próbálták a könnyelműsködésre hajlamos hazaiakat meglepni. Ha a hazaiak eljutottak is a kapuig, a végállomást Polaček jelentette. A hazai nézők, akik az első félidőben még megpróbálták felvenni a versenyt a vendégtáborral (eleve esélytelenül), ekkor már rezignáltan, csendben ültek a lelátón. Amikor a 75. percben Polaček kivett a felső sarokból egy bombalövést, a hazaiaknak már csak a frusztrált bekiabálások maradtak. A vendégszektor ezzel szemben egyre mámorosabb lett, hiszen minden újabb Polaček-védéssel egy lépéssel közelebb került a bravúr. S amikor felhangzott a hármas sípszó, kezdődhetett az ünneplés.

Ez volt a DAC első idegenbeli győzelme a szezonban.

A DAC 19 év után tudott nyerni a Slovan otthonában, ez volt a második idegenbeli győzelme az égszínkékek otthonában. 1996 augusztusában az idénynyitón a sárga-kékek 2:1-re nyertek a Téglamezőn.

Slovan-DAC 0:1 (0:1)

Góllövő: Štepanovský (3.).

Sárga lap: Peltier, Szimovics, Saláta, Kubík, ill. Michaík, Turňa, Szarka, Polaček, Sesar.

Játékvezető: Leško, 2462 néző.

Slovan: Krnáč - Čikoš (62. Milinkovics), Gorosito, Saláta, Jablonský (46. Niňaj) - Joszimov, Kubík - Mészáros, Štefánik, Zreľák - Peltier (74. Ďuriš).

DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Kwin, Szabó O. - Ljubicic - Ujlaky (60. Brašeň), B. Ľupták, Sesar (87. Majerník), Štepanovský (83. Sarr)- Szarka.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"181390","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"181391","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"181392","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?