Csodavárás az Old Traffordon

Zalaegerszeg/Manchester. Története talán legjelentősebb összecsapására készül a Zalaegerszeg labdarúgócsapata: ma este 1:0-ás előnye birtokában a világhírű Manchester United otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján.
A 21.

Zalaegerszeg/Manchester. Története talán legjelentősebb összecsapására készül a Zalaegerszeg labdarúgócsapata: ma este 1:0-ás előnye birtokában a világhírű Manchester United otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján.

A 21.10-kor kezdődő találkozót a portugál Cardoso vezeti, és az RTL KLUB élőben közvetíti.

Az angol elitcsapat hatodszor találkozik magyar ellenféllel a különböző európai kupasorozatokban. A 6 magyar együttes mérlege a Manchester United ellen: 12 mérkőzés, 4 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség (12:18). Pályaválasztóként az angolok 5 mérkőzést játszottak és mind az ötöt megnyerték (11:3), háromszor gólt sem kaptak.

A Manchester United és a Zalaegerszeg közötti hatalmas pénzügyi szakadék tátong, ezt boncolgatja hétvégi számában a Sports of the World. A lap részletes elemzésben hasonlítja össze a világ leggazdagabb futballklubjának és a magyar bajnokcsapatnak az anyagi helyzetét, külön vizsgálva az adatokat az MU sztárjának, David Beckhamnek és a ZTE budapesti győzelmében főszereplő fiatal Koplárovics Bélának a példáján keresztül. Miközben Beckham a 3 millió font értékű udvarházban él, Koplárovics egy 60 négyzeméteres, bérelt lakásban vert tanyát Zalaegerszegen heti 27 fontos bérleti díjért. Beckham hetente 100 ezer font fizetést kap az Old Traffordon, Koplárovics keresete ugyanennyi idő alatt 250 font. Az angol középpályás értéke az átigazolási piacon 30 millió font, Koplárovicsot csupán 20 ezer fontért szerződtette a ZTE egy másodosztályú klubtól, Hévízről. A ZTE Európa egyik legszegényebb futballklubja, évi 1,3 millió fontos költségvetéssel, ami pontosan egy százada az MU 130 milliós büdzséjének.

Bozsik Péter, a ZTE edzője évi 45 ezer fontot keres, ami elenyésző töredéke Alex Ferguson 3 milliós fizetésének. Bozsik egy négyszobás házban él és egy 10 éves BMW-t vezet. – Klubunk több, mint tízszer kisebb a Manchester Unitednál. Csapatom költségvetése nagyon korlátozott, de a különbség a futballpályán nem olyan nagy – vélte Bozsik, hozzátéve – Az MU alábecsült minket az első mérkőzésen. Nem hiszem, hogy ezt újra megteszi!

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, valamint Ryan Giggs egyformán optimistán, de a zalaegerszegi együttest egyáltalán nem lebecsülve várja a Bajnokok Ligája-selejtezőt.

„Nagy esélyünk van a továbbjutásra, de annak kiharcolásához végig összpontosítanunk kell. A magyar játékosok kiválóan küzdöttek az első mérkőzésen, s a visszavágón is hasonló teljesítményt várok tőlük. De egyértelmű a célkitűzésünk: be kell jutnunk a legjobb 32 közé” – mondta a világhírű skót szakember a hétfő kora délutáni sajtótájékoztatón. Ferguson külön kitért a Chelsea elleni, péntek esti londoni rangadóra, elmondása szerint a 2:2-es találkozón már jól játszott csapata.

A TOVÁBBI MAI MŰSOR – 20.00: Fenerbahce–Feyenoord ( az első meccsen 0:1); 20.30 Bayern–Partizan Beograd (3:0), Sparta–Genk (0:2 – a ČT 2 közvetíti); 21.00 Internazionale–Sporting Lisszabon (0:0)

Eddig csak a Ferencvárosnak sikerült

Budapest. A labdarúgó Bajnokok Ligája 1992-es bevezetése óta a ZTE a hetedik magyar csapat, amelyik megpróbál eljutni az óriási presztízst és több százmillió forintos bevételt jelentő csoportküzdelmekig. A hazai együttesek közül ez eddig csak a Ferencvárosnak sikerült az 1995/1996-os idényben. (O–O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?