Csatársor nélkül nehéz

Bacsfa. Megszakadt a csallóköziek hét mérkőzés óta (5-2-0) tartó veretlenségi sorozata, miután szombaton hazai pályán szenvedtek vereséget a tavaszi szezont gyatrán, két vereséggel kezdő szenciektől. Meglepetés? Korántsem.

Gonos (jobbra) üldözi a szenci Juskát, aki alighanem a forduló legszebb gólját lőtte szombaton a bacsfaiak ellenÖrzsik Ödön felvételeA látottak alapján meglepőbb lett volna, ha bacsfai győzelem születik. Nem lehet ugyanis mérkőzést nyerni csatársor nélkül, márpedig a csallóközi újonc – akár csak a szezon elején – ismét csatárínséggel küzd. Ősszel az Interből kölcsönbe érkező Tomčák oldotta meg a támadósor gondjait (öt gólt lőtt), s a hírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a téli visszatérése óta a sárga-feketéknél többnyire csak a cserepadot koptató támadó ismét Bacsfán folytatja a szezont. Szükség is lenne egy agilis befejező csatárra, hiszen két hazai meccs az elmúlt héten, verhető ellenfelek, és a szégyellnivaló mérleg: száznyolcvan perc alatt tulajdonképpen helyzetbe sem került a csapat, s egyetlen árva gólt lőtt, de az is inkább a véletlen műve (lásd Majoroš beadását szombaton)... Ez a bacsfai csapat egyelőre nyomokban sem idézi az ősz végén menetelő gárdát. Pedig ha az újonc hozza a két hazai „kötelezőt”, akkor most 33 pontjával karnyújtásnyira lenne a listavezetőtől. ĺgy viszont nincs dobogós hely, s ami rosszabb, egyelőre fazonja sincs a csapat játékának.

Az előkészületi mérkőzéseken remekül teljesítő máriatölgyesi Filo mintha lámpalázas lenne a bajnoki meccseken, alibifutballja miatt már az első negyedóra végén cserét érdemelt volna: egyszer sem kérte a labdát, nem futott üres területre, és minden párharcból vesztesen került ki. Az eddigiek alapján nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az egykori válogatott csatár, Jozef Majoroš sem. Szombaton középpályásként kezdett, de a meglepő taktikai variáns hamar csődöt mondott, és Mentel edzőnek is be kellett látnia: lehet, hogy Majoroš még mindig technikás játékos, jól fedezi a labdát és lát is a pályán, de szembeszökően lassú. Olyan játékossal pedig, aki nem bír futni, nem ildomos a középpályán (a középpályán sem) kísérletezni.

A szenciek okosan, türelmesen fociztak, ők irányították a játékot, ami nem volt sem elegáns, sem tetszetős (talán ezért is fújta le az első félidőt Straka játékvezető már a 44. percben), de legalább eredményes volt: az 56. percben Halahija beadása után Majerník az ötösről fejelt (0:1). A 75. percben Juska alighanem a forduló gólját lőtte, miután Angelovič labdáját 16 méterről kapásból a jobb felsőbe küldte – gyönyörű gól volt. Tegyük hozzá: az akció Majoroštól indult, aki egy ígéretesen induló hazai támadásnál eladta a labdát, az ellenféll pedig villámgyorsan fordult, és eldöntötte a meccset. Majoroš talált gólja (beadásánál többen is lemaradtak a labdáról, amely általános meglepetésre a hálóban kötött ki) már csak arra volt elég, hogy az utolsó percekben felforrósodjon a levegő a pályán.

Báč–Senec 1:2 (0:0)

Gólszerzők: Majoroš (81.), ill. Majerník (56.), Juska (75.). Játékvezető: Straka, 650 néző. A hazaiak összeállítása: Kostoláni–Mikulec, Albert T., Puchner, Gonos–Szíjjártó, Füzik (54. Maťaš), Pukalovič, Majoroš–Nagy T. (82. Sviečka), Filo (51. Meszároš).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?