Csapatkapitánya duplájával győzött a DAC (FOTÓK)

dac

A DAC labdarúgócsapata Yhoan Andzouana duplájával 2:1-re legyőzte a nagymihályiakat a Niké Liga 12. fordulójának mérkőzésén.

Szombat délután a klub által felkínált akciók (ingyenjegy a bérleteseknek, minden sör mellé ingyen sör) és a jóra forduló idő sem tette meg hatását, a mérkőzésre mindössze 3996 néző látogatott ki.

Az első három perc során Čermák és Trusa is kileste magának a hosszú sarkot, mindketten csak centikkel tévesztettek célt. Ha ezután esetleg úgy döntöttünk volna, hogy tizenöt percre elszundítunk, nem maradtunk volna le semmiről. A 26. percig is csak egy veszélytelen próbálkozás jött össze a hazaiaknak, ekkora azonban Andzouana talpra állította a dunaszerdahelyi szurkolókat: a tizenhatos sarkától befelé mozogva gyönyörű gólt kanyarított a felső sarokba – 1:0.

Mindössze öt perc kellett hozzá, hogy a nagymihályiak – szó szerint a semmiből – egyenlítsenek. Egy alapvonalról visszatett labdát a csapatkapitány Marcin kapásból a hálóba vágott – 1:1.

A gólváltás után sem javult a mérkőzés színvonala, bár a nagymihályiak közel jártak a gólhoz. Simamura közeli próbálkozását Popovics reflexszerűen védte.

A színvonaltalan első félidő után a folytatást Ramadan volt hivatott felrázni, aki Káčer helyére állt be a hazaiakhoz a szünetben. A főszerepbe viszont ismét Andzouana került, a DAC csapatkapitánya az 48. percben újfent megeresztett egy lövést 21-22 méterről, ami ismét védhetetlenül szállt a hálóba – 2:1.

Andzouana nagy kedvvel játszott, pár perccel később ismét tesztelte Ružinský kapust, aki nyújtózva védeni tudott. Úgy tűnt, a DAC 2:1-es állásnál végre rendezni tudta sorait, többet és magabiztosabban járatta a labdát.

Galéria

A folytatásban a DAC előnye nem forgott veszélyben, a vendégek teljesen tanácstalanok voltak, és csak az utolsó perceket tudták megnyomni – helyzet nélkül. A sárga-kékek sem erőltették meg magukat a harmadik gólért, ami a közönségnek határozottan nem tetszett.

A dunaszerdahelyiek legközelebb pénteken, a kassaiak otthonában lépnek pályára a bajnokságban.

Jegyzőkönyv

DAC–Michalovce 2:1 (1:1)

Gólszerzők: Andzouana (25., 48.), ill. Marcin (30.)

Játékvezető: Dohál, 3996 néző

Sárga lap: Riszvanisz, Popovics, Pinto, ill. Marjanovic, Volanakisz

DAC: Popovics–Pinto, Csinger (73. Riszvanisz), Brunetti, Andzouana–Dimun, Káčer (46. Ramadan)–Trusa (76. Gruszkowski), Čermák (90+5. Mendez), Herc–Gouré (76. Barisic)

MICHALOVCE: Ružinský–Marjanovic (71. Papu Mendes), Jeřábek, Volanakisz–Magda (87. Šimko), Karaszjuk, Simamura, Bahi–Danko (64. Pavúk), Marcin, Issa (87. van Kessel)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?