Csalódott magyarok

Merano. A magyar női kézilabda-válogatott a 6. helyen végzett az olaszországi világbajnokságon. Ez a helyezés egyértelműen csalódásnak számít. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg, miután a fináléban legyőzték a norvégokat.
Az 5-8. helyért: Magyarország– Ausztria 36:33 (16:19), legeredményesebbek: Farkas Á.

Merano. A magyar női kézilabda-válogatott a 6. helyen végzett az olaszországi világbajnokságon. Ez a helyezés egyértelműen csalódásnak számít. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg, miután a fináléban legyőzték a norvégokat.

Az 5-8. helyért: Magyarország– Ausztria 36:33 (16:19), legeredményesebbek: Farkas Á. 7, Siti 6, Kulcsár 5, ill. Fridrikas 10/4. Csak tíz perccel a mérkőzés előtt dőlt el, hogy a kisebb bokasérüléssel bajlódó Radulovics vállalja a játékot. Jobban kezdtek az osztrákok, de a 7. percben 4:2-es vezetésüknél félbeszakadt a találkozó, mert a csúszós sérülésveszélyes talaj miatt egyik edző sem volt hajlandó kockáztatni védencei testi épségét. Raymond Hahn, a nemzetközi szövetség főtitkára nem értette a felháborodást, és kizárással fenyegette meg a két válogatottat. Végül úgy oldódott meg a probléma, hogy egy tucat önkéntes negyed óra alatt letisztította a pályát. Ezután is a rivális irányított, főleg Fridrikas-szal nem bírt a magyar védelem, aki hétszer volt eredményes az első félidőben. Később külön őrzőt kapott, társai elfáradtak, így csökkent a különbség. A lendület a szünet utánra is megmaradt és a 36. percben egyenlő lett az állás (21:21), sőt kisvártatva vezetést szereztek Farkasék. Innentől kezdve nem volt kérdéses a magyar győzelem. A másik eredmény: Franciaország–Svédország 22:21.

Az 5. helyért: Franciaország–Magyarország 31:30 (14:16), legeredményesebbek: Wendling 7, Lejeune 6/1, ill. Balogh 9, Farkas Á. 5/1, Borók 5, Siti 4. Lejeune találataival indult a mérkőzés: az átlövő háromszor nem hibázott. A magyarok Balogh révén tartották a lépést. Rengeteg volt a hiba, a pontatlan átadás, az elkapkodott kísérlet. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok egészen a 21. percig, ekkor viszont a franciák kiállítása alatt az Európa-bajnok kétgólos előnybe került, amelyet a szünetig biztosan őrzött. A fordulás után gyorsan egyenlített az ellenfél, de a vezetést nem tudta átvenni. Az 53. percben a kitörő Kirsnert Morea- lerántotta, és ezért piros lapot kapott. Négy perccel később már 30:27-re vezetett a mocsai csapat, de a hajrában két felesleges kiállítás miatt emberhátrányban játszott, képtelen volt gólt dobni, és a franciák hősiesen küzdve a maguk javára fordították a találkozót.

Az elődöntőben: Oroszország–Dánia 26:20 (11:12), Norvégia–Jugoszlávia 34:33 – hosszabbítás után (29:29 – 15:16).

A 7. helyért: Ausztria–Svédország 33:31 (20:13); a 3. helyért: Jugoszlávia–Dánia 42:40 – hosszabbítás után (14:17, 34:34).

A fináléban Oroszország–Norvégia 30:25

Elkészítették a jövő évi (december 6-től 15-ig) dániai Eb selejtezőinek párosítását. A magyar együttes címvédőként – a házigazdák mellett – biztos résztvevő. Hozzájuk csatlakozik a tíz párharc győztese. A párosítás: Szlovákia–Szlovénia, Görögország–Fehéroroszország, Litvánia– Norvégia, Lengyelország–Jugoszlávia, Csehország–Macedónia, Olaszország–Ausztria, Horvátország–Németország, Portugália–Hollandia, Bulgária–Svédország, Törökország –Spanyolország. A találkozókat június 1-jén vagy 2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?