Csallóközi Nagydíj 2022: 3 elsőség, 8 érem a bősieknek

birkózás
Dunaszerdahely/Bős |

Egy hónap leforgása alatt másodízben zajlott korosztályos nemzetközi birkózótorna Dunaszerdahelyen.

A városi sportcsarnokban ezúttal a Bősi Birkózó- és Sportklub szervezésében a Csallóközi Nagydíj újabb felvonására került sor, melyen Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna és Szlovákia 168 versenyzője kötöttfogásban mérte össze tudását.

Megnyitójában Fenes Iván, Bős polgármestere köszöntötte a résztvevőket, egyben sportszerű küzdelmekre buzdította a jövő reménységeit. Ezt követően a szervezők Németh Szilárdnak, a Magyar Birkózószövetség elnökének szavait tolmácsolták, aki elfoglaltsága miatt levélben ösztönözte a szárnyait bontogató tehetségeket odaadásra, küzdeni akarásra, becsületességre.

Érdekes

A bősi birkózók éremtáblázata

Kezdők – 28 kg: 3. Reindl Oszkár; 35 kg: 2. Gudzán Leonard; 37 kg: 1. Molnár Botond; 55 kg: 3. Fodor László.

Fiatalabb diákok – 42 kg: Brezovszky Bence; 73 kg: 1. Gazsó Péter; 2. Ányos Áron.

Idősebb diákok – 41 kg: 1. Both Zoltán; 54 kg: 2. Érsek Áron. (ái)

 

A koronavírus-járvány miatt két évet szüneteltettük a külföldön is jegyzett erőpróbánkat. Ezúttal már minden a régi kerékvágásban zajlott. A feltörekvő nemzedék képviselőire fókuszáltunk, ők a kezdők, a fiatalabb és az idősebb diákok korosztályában csatáztak a győzelemért. Sokak számára erőpróbánk jelentette a felkészülés kicsúcsosodását az idősebb diákok július 15-én Zágrábban kezdődő Európa-bajnokságára. Köztük volt klubunk egyik üdvöskéje, Both Zoltán, aki korosztályában a győztesek közé került. Éltünk a lehetőséggel, az összes hadra fogható birkózónkat szőnyegre küldtük. Szívvel-lélekkel küzdöttek, nem vallottak szégyent. Három elsőséget, nyolc érmes helyezést produkáltunk. Csapatversenyben a munkácsiakkal holtversenyben 73 pontot gyűjtöttünk be, ukrán vendégeink azonban több elsőségük révén maguk mögé utasítottak bennünket” – summázta a tornát, övéik bravúros helytállását Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnöke, főedzője.

A szervezők egyéniben a súlycsoportok dobogós helyezettjeit, csapatversenyben pedig az első hat helyezettet serleggel, éremmel és oklevéllel díjazták. „Tornánkon látványos, színvonalas szőnyegcsatákat láttak a nézők. Ami pedig a szervezés nívóját illeti, régi és új szponzorainknak köszönhetően az eddiginél magasabbra tettük a mércét. Dicséret illeti edzőkollégámat, Takács Sándort, a bíróként ténykedő Rákóczi Balázst, a szülőket és barátokat, akik nagyban hozzájárultak hagyományos versenyünk sikeres megrendezésében” – nyilatkozta lapunknak elégedetten Meton Krisztián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?