Csak egy állomás az Európa-bajnokság

Fernyák István a tavalyi, New York-i szabadfogású birkózó-világbajnokságon a 67 kg-os súlycsoportban 10. lett, s ezzel a szlovák válogatottból egyedüliként kiharcolta az athéni olimpiai szereplés jogát. A pozsonyi Dunajplavba 30 esztendős bősi sportolóját kérdeztük.

Fernyák István a tavalyi, New York-i szabadfogású birkózó-világbajnokságon a 67 kg-os súlycsoportban 10. lett, s ezzel a szlovák válogatottból egyedüliként kiharcolta az athéni olimpiai szereplés jogát. A pozsonyi Dunajplavba 30 esztendős bősi sportolóját kérdeztük.

Hogyan készül az ötkarikás játékokra?

Sajnos februárban influenzával küszködtem, ezért háromhetes kényszerpihenőre szorultam. Emiatt ki kellett hagynom az országos bajnokságot is. Remélem, augusztusig már nem lesznek egészségügyi problémáim. A héten még klubcsapatommal gyakorolok, utána már a Peter Hirjak, a nemzeti együttes edzője irányítja az olimpiai felkészülésemet. Örülök, hogy a szófiai selejtezőn Peter Pecha is kvótát szerzett, azt viszont sajnálom, hogy ez nem sikerült a többieknek.

Rajthoz áll az április végén az Isztambulban sorra kerülő Európa-bajnokságon?

Ha csak valami nem jön közbe, elindulok. Kellemes emlékek fűznek a török városhoz, hiszen tizenegy évvel ezelőtt bronzérmet nyertem az Eb-n. Nem lenne rossz, ismét felállni a győzelmi dobogóra. A verseny azonban csak egy állomás Athén előtt. Ugyanis minden idegszálammal az ötkarikás játékokra összpontosítok.

Sydneyben a szlovák csapat legjobbjaként a nyolcadik helyen végzett, milyen eredménynyel lenne elégedett Athénban?

Rendkívül erős mezőny lép szőnyegre az olimpián, ennek ellenére bízom benne, hogy sikeresebb leszek, mint négy esztendeje Ausztráliában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?