Csak atlétákat akart?

Prága. A cseh labdarúgóliga múlt heti fordulója után sem csitulnak a kedélyek, az újságok tovább bírálják a bajnok Spartát, amely előzőleg a BL-ben sem csillogott. Ladislav Vízek egykori válogatott egyenesen elbocsátaná Jaroslav Hřebík trénert.

Prága. A cseh labdarúgóliga múlt heti fordulója után sem csitulnak a kedélyek, az újságok tovább bírálják a bajnok Spartát, amely előzőleg a BL-ben sem csillogott. Ladislav Vízek egykori válogatott egyenesen elbocsátaná Jaroslav Hřebík trénert. Dušan Uhrin, aki hét évig irányította a prágaiakat, védelmébe vette a szakvezetőt.

„Kirugnám – nyilatkozta Vízek a cseh Sport hasábjain, és meg is magyarázta, miért. – Még nem régen is a bajnoki cím legnagyobb várományosának tartottam a Spartát, de akkor nem gondoltam, hogy Hřebík megszabadul minden rendes futballistától, és csak futókat hagy a keretben. Európa legzseniálisabb edzőjének képzelte magát, s ebben a sajtó is támogatta. Csakhogy ő egyáltalán nem varázsló, nem talált ki semmilyen új játékstílust.” A Dukla Praha volt csatára szerint nem a menedzsment a felelős a Sparta-játékosok kiárusításáért, hanem maga a tréner. „Ő a bűnös, nem a menedzsment. A keretben nem labdarúgókat tartott meg, hanem atlétákat” – állítja pardont nem ismerve Vízek.

Dušan Uhrin, a Sparta exedzője és az 1996-ban Európa-bajnoki ezüsttérmet nyert cseh válogatott irányítója más véleményen van: „Most a nyugalom a legfontosabb, nem tetszenek nekem egyes szakértők támadásai. Ez nem kollegiális. Olyan hullámvölgyet, mint amilyenben most leledzik a Sparta, hét év alatt többet is átéltem a csapattal. Hřebík jó edző és úgy gondolom, hogy a helyzet ura lesz és a csapattal sikerül megvédenie a bajnoki címet. Ősszel szintén rosszul rajtolt az együttes, de később magára talált. Ilyesmi most is előfordulhat.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?