Csak április végén kezdenek a nagykaposi sporthorgászok

sporthorgászat

Amennyiben minden a tervek szerint halad, április utolsó hétvégéjén (26–28., Kis-Duna) elkezdődik az országos úszós sporthorgászbajnokság 2024-es pontvadászata a Nagykaposi Maros Mix Tubertini sportegyesület versenyzői számára is.

Először az országos bajnokság legfelsőbb osztályában, az I. ligában a nők kezdik el a versenyzést, itt Petőcz Szandra képviseli a székvárosiakat. A három bajnoki fordulóból álló versenysorozat augusztusban (16–18., Sĺňava) folytatódik és végül szeptemberben (6–8., Ružín) zárul.

A II. osztályban érdekelt férfiak a három fordulóból kettőre csökkentett bajnoki idénye májusban (10–12.) rajtol el Kisszebenben–Orkután (Sabinov–Orkucany), a zárófordulóra a Sĺňaván kerül sor augusztusban (16–18.). Májusban (17–19., VN Môťová) a veteránok és a szeniorok országos bajnokságára utaznak a férfiak, a nők ugyanebben a versenykategóriában júliusban (12–14., Sĺňava) mérettetnek meg.

Emmellett két másik versenyen is biztosan ott lesznek a nagykaposiak: a szeptember 1-i, Vajánban rendezendő Copus Cupon és a november 10-i, Dušan Šanta-emlékversenyen, Homonnán.

„Természetesen az idei kiírás minden versenyén szeretnénk ismételten jól szerepelni, mint ahogyan az az elmúlt években is sikerült. Bízom benne, hogy a nőknél Petőcz Szandra hozza jó formáját, és többször is láthatjuk őt dobogón állni. A II. liga lerövidítése elsősorban a költségek (szállás, utazás) lefaragása érdekében történt, amit jónak tartok. A honi versenyek közül is csak azokon veszünk részt, amelyek Kassa, illetve Eperjes megyében zajlanak – nyilatkozta lapunknak Vernárszky Gyula, a horgászegyesület elnöke. – Egyik legfontosabb célkitűzésünk a legfelsőbb osztályba való visszakerülés lesz, amellyel 2020 óta próbálkozunk. A csapat vezetésével Bencsik Jánost bíztuk meg, aki fiatal és ambiciózus. Remélem, hogy irányításával szép eredményeket érünk majd el.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?