Csak a negyedik hely

Pozsony. Hol vannak már azok az idők, amikor az I. ligás ligeti labdarúgócsapat megalomániás vezetői bajnoki címről, BL-meccsekről álmodott. Angolosra rekonstruálták a stadiont, a bőkezű klubtulajdonos szórta a pénzt, a játékosok királyi fizetésért rúgták a bőrt. Csak rúgták, nem pedig játszottak vele.

Pozsony. Hol vannak már azok az idők, amikor az I. ligás ligeti labdarúgócsapat megalomániás vezetői bajnoki címről, BL-meccsekről álmodott. Angolosra rekonstruálták a stadiont, a bőkezű klubtulajdonos szórta a pénzt, a játékosok királyi fizetésért rúgták a bőrt. Csak rúgták, nem pedig játszottak vele. És ez volt a baj. Egy ideig futott az együttes szekere, aztán elakadt. Egyszerűen azért, mert az eredmények nem párosultak nívós játékkal, s ez hosszú távon sosem vezet sikerre.

Mindez bő egy éve történt. Azóta kicserélődött az edző, játékosok jöttek és mentek, áll a szép stadion, a tulajdonos sem adta el az egyesületet. Megmaradt Vladimír Kinder alapfizetése is, melynek nincsen párja a szlovák futballban. (Petr Kašpar menedzser: „Lehet, hogy így van, mi betartjuk a szerződésbe foglaltakat. Vlado kontraktusa a szezon végén jár le”.)

A klub most sem szűkölködik anyagiakban (költségvetése mintegy 45 millió korona, a játékosok is átlagon felül keresnek), de vége a nagyravágyó terveknek. A szerénység nem rossz tulajdonság. „Szeretnénk megtartani negyedik helyünket” – mondta Vladimír Weiss edző a tegnapi sajtótájékoztatón. Minimalizmus? Lehet. Bár ha úgy vesszük, erősödött a csapat, hiszen olyan játékosok erősítik majd, mint Martin Obšitník (33 éves, a kassai FC-ből érkezett), Karel Vácha (32, Č. Budějovice), Radek Krejčík (29, Přibram), František Hanc (29, Arszenal Kijev), František Gajarský (24, Ausztria). Vladimír Weiss: „Gólerős csatárokat és középpályásokat igazoltunk, mert ősszel nem jeleskedtünk a támadások befejezésében. Sokat várunk a tapasztalt Váchától és Obšitníktól”.

A szurkolók pedig azt várják hogy a csapat játssza is a labdarúgást, hagyjon már fel a Galis-féle küzdő futballal. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?