Csak a magyar szereplés üröm az örömben

Budapest. Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára szerint minden elvárásnak megfelelt a Budapest Sportarénában rendezett fedett pályás világbajnokság.

Budapest. Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára szerint minden elvárásnak megfelelt a Budapest Sportarénában rendezett fedett pályás világbajnokság. Magyar szempontból azonban nem egyértelműen pozitív a kép, mert a szervezéssel ugyan nem volt probléma, s a vb nyereséget hozott, ám a hazai atléták közül senki sem tudott a legjobb nyolc közé kerülni. Ennek ellenére nincs pánikhelyzet a magyar atlétáknál. – Egy olyan verseny, ahol ilyen nagyszerű a pálya, ahol négy világcsúcsnak és két csúcsbeállításnak tapsolhatott a közönség, ahol 88 országos csúcs születik, s amelyről ennyi tv-társaság közvetít, nem is lehet más, csak sikeres – mondta Gyulai, aki szerint egyedül a magyar csapat szereplése üröm az örömben.

Előzetesen azonban nem tűnt egyértelműen hálás feladatnak a 2004-es fedett vb megrendezése. Először került sor ugyanis az olimpia évében tető alatti vb-re. Ráadásul a magyar atlétika teremben jelen pillanatban nem rendelkezik olyan kiemelkedő egyéniséggel, akire lehet építeni, főleg igaz ez azután, hogy az Eb-ezüstérmes magasugró Győrffy Dóra megsérült, a kontinensharmadik távolugró Vaszi Tünde pedig sarokproblémái miatt rúdugrásban indult volna, de ez sem jött össze.

– Látszott, hogy szerény reményekkel vágunk neki a vb-nek, reálisan csak két döntős eredménnyel számolhattunk – elemezte a helyzetet Mérei László szakmai igazgató. – Varga Judit 1500-on és a súlylökő Bíber Zsolt világranglista-helyezése alapján joggal pályázott a fináléra, de egyiküknek sem sikerült a nyolc közé jutni. ĺgy a csapat teljesítménye elmaradt a várakozástól. Ugyanakkor a fiatalok kétharmada hozta magát, idei legjobb eredményeiket érték el, s a versenyzők küzdőképességével elégedett vagyok. Sajnos, a nemzetközi szinthez képest a magyar atlétika élvonala szűk.

A legnagyobb sztárok közül többen – Greene, Jones, Gebrselassie, el-Guerrouj) – kihagyták a vb-t, a színvonalra mégsem lehetett panasz. A négy világcsúcs magáért beszél, azonban a négy rekord valójában hat, mivel Lebegyeva először beállította, majd kétszer megjavította a világ legjobb eredményét. Hatnál több világcsúcs (8) pedig csak az 1991-es tető alatti vb-n született. (mti, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?