Cristiano Ronaldo: öröm öt óra után

<p>A tavalyi mészárlás után idén a Real Madrid megelégedett egy sima győzelemmel a Schalke vendégeként. Cristiano Ronaldo öt óra elteltével lőtt ismét gólt.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Real Madrid és a Schalke tavaly ilyenkor is találkozott egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és akkor a spanyolok átgázoltak a német csapaton: 6:1, 3:1, ami összesen 9:2, brutális. Idén abban reménykedhettek a németek, hogy a Real Madrid a szokásosnál rosszabb formában várja a mérkőzést, és egy kis szerencsével akár egy ikszet is elérhettek volna Gelsenkirchenben – de kikaptak, 2:0-ra.

Az első félidő álmatag tempóban zajlott, Cristiano Ronaldo fejes gólján kívül túl sok minden nem történt. A kedvetlen, formán kívül játszó portugál csatár – akiért már a fél világ aggódik – ügyesen fejelte át a labdát Wellenreuther kapuson. A szünet után a madridiak ölték a focit, a Schalke erőlködött, gólt pedig Marcelo szerzett. Ronaldo átadása után összegereblyézte a labdát, majd jobb lábbal kapufás gólt lőtt a bal felső sarokba. Csodálatos találat volt. „Azért meglepődtem kissé, hogy Marcelo jobbal betalált, ritkán történik ilyen” – kommentált Carlo Ancelotti, a Real trénere. A spanyolok egygólos vezetésénél egyébként közel járt az egyenlítéshez a hazai csapat, Ucsida visszapasszolt labdáját a 19 éves (s élete első BL-mérkőzését játszó) Felix bombázta kapásból a felső lécre. A madridi oldalon rutinosabb focistákat láttunk, a számok nyelvén maradva: Cristiano Ronaldo és Iker Casillas is az ötvenedik meccsét játszotta a BL kieséses szakaszában. További érdekességek: a Real Madridnak ez volt zsinórban a tizedik BL-győzelme (ez rekordbeállítás), Ronaldo pedig sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén szerzett legalább egy gólt… S hogy a számokon kívül milyen volt ez a Schalke–Real Madrid meccs? Újfent Ancelottit idézve: „Nem túl mozgalmas.”

Még egy kicsit azért időzzünk el Ronaldónál: a portugál immár 58 Bajnokok Ligája-gólnál tart madridi mezben, éppen annyinál, ahány BL-mérkőzést játszott a csapatban. S hogy mennyire gyenge formában volt az elmúlt hetekben, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Schalke elleni gólja előtt egy perc híján öt óra telt el Ronaldo-találat nélkül tétmeccseken.

A másik szerdai találkozón 1:1-re végzett egymással a Basel és a Porto, vagyis ebben a párharcban is a csoportelső várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Sokáig úgy nézett ki, bajba kerülnek a portugálok, mivel a 20 esztendős Derlis González korai góljával (a paraguayi estében pöcizett a jobb kapufa mellé) a svájciak kerültek előnybe. Csakhogy a Porto a második félidőben mostanában tarol: a 79. percben a Walter Samuel kezezése nyomán megítélt tizenegyest Danilo vágta a sarokba, 1:1. A Porto az utolsó 13 Bajnokok Ligája-gólja közül tizenkettőt a második félidőben szerzett. A vendégek egyébként a döntetlent mindenképpen megérdemelték, a szünet után sokkal jobban játszottak a svájci együttesnél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?