Cicipaszékat kapták a szlovákok

Djoko.Cicipasz.2023

Magyarország és Szlovákia férfi teniszválogatottja is megkapta következő ellenfelét a Davis-kupában. A szeptemberi mérkőzéseken a világcsoportban maradás lesz a tét.

A magyarok kiemeltként a sorsolás 18. helyén rangsorolt törököket kapták ellenfélül. „Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, az pedig külön öröm, hogy ismét itthon játszunk. A közeljövőben beszélünk majd a helyszínről és a borításról, ezzel együtt jó esélyünk van arra, hogy jövőre megint selejtezőt vívjunk a döntőbe jutásért” – nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány, Nagy Zoltán.

A szlovák válogatott szintén kiemelt volt, de egy jóval nehezebb ellenfelet kapott. Tóth Tibor tanítványai idegenben az Australian Open döntősét is soraikban tudó Görögországgal játszanak majd. A szakember nem túlzottan örült az ellenfélnek.

„A görögök hazai pályán nagyon erősek. Ott van a keretükben Sztefanosz Cicipasz, aki az egyes mellett párosban is szokott játszani. Nagyon alaposan fel kell majd készülnünk. Kár, hogy nem mi játszhatunk hazai pályán, de sok éve mindig itthon léptünk pályára, így várható volt, hogy ez megszakad. Remélem, hogy minden játékosunk egészséges lesz és a legjobbjaikkal állhatunk ki. Az elmúlt időszakban nem kíméltek minket a sérülések, betegségek, bízom benne, hogy Görögországban már mindenki rendelkezésre áll majd. Megpróbálunk győzni – nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki a hollandok elleni nagydöntőbe jutásért vívott mérkőzésen Gombos Norbertre sem számíthatott. – Athénban nézőcsúcs született, a legutóbbi meccsükön 12 400-an voltak kint. Szeptemberben is minden bizonnyal felfokozott hangulatú mérkőzések várnak ránk” – utalt az Ecuador elleni, magabiztosan 3:1-re megnyert osztályozóra Tóth, ahol a világranglista 3. helyén álló Cicipasz egyesben mindkétszer győzni tudott.

A mérkőzésekre szeptember 15–16-án vagy 16–17-én kerül sor, a győztesek 2024-ben megküzdhetnek a nagydöntőbe jutásért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?