Cibulková nyolcadszor, Kližan hatodszor nyert

klizan

Dominika Cibulková és Martin Kližan lett idén Szlovákia legjobb női, illetve férfiteniszezője. Az előbbi nyolcadik, az utóbbi hatodik alkalommal nyerte meg az ankétot. Mindketten nagy fölénnyel végeztek az élen.

Dominika Cibulková a negyeddöntőig jutott Wimbledonban, nyolcaddöntőt játszott a US Openen, a strasbourgi és a budapesti WTA-tornán csak a fináléban kapott ki. Az idei világranglistát a 25. helyen zárta a 29 esztendős teniszező, aki egyéves szünet után győzött az ankéton (tavaly Magdaléna Rybáriková diadalmaskodott). Cibulkovát nyolcadszor választották meg a legnépszerűbb játékosnak. 

Martin Kližan megnyerte a kitzbüheli ATP-tornát és az Indian Wells-i challenger-viadalt, Szentpéterváron a fináléban szenvedett vereséget. A 29 esztendős sportoló – a 41. helyen zárta a világranglistát, és húzóembere volt a Davis-kupa-csapatnak – 2011, 2012, 2014, 2015 és 2016 után nyerte meg az ankétot, egy éve a nádszegi származású Gombos Norbert végzett az élen. 

Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára pozitívan értékelte az idei szezont: „Jó évet zártunk, a Fed-kupa- és Davis-kupa-csapat is kitett magáért, bízom benne, hogy az utóbbi sikeresen veszi a februári, Kanada elleni pozsonyi mérkőzést, amelyre salakborítású pályán kerül sor, és novemberben ott lehetünk az új rendszerű sorozat fináléjában. Egyéniben remek eredménynek tartom, hogy Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková és Martin Kližan az első ötven között van a világranglistán, nagyon sokat fejlődött Viktória Kužmová, aki az 54., valamint a 89. helyen álló Jozef Kovalík. Dominik Hrbatýnak Kližan személyi edzőjeként nagy szerepe van abban, hogy védence remek szezont zárt.” 

Igor Moška elmondta, hogy Gombos Norbert nagyon rossz idényt hagyott maga mögött, ha a játéka nem is, de az eredményei alaposan elmaradtak a várakozástól. „Csak a 271. helyen zárta a világranglistát, pedig egy éve még benne volt az első nyolcvanban. Ezért az edzőcsere mellett döntöttünk, Norbi januártól Tibor Tóth irányításával fog gyakorolni, aki korábban Hrbatý személyi trénere is volt. Remélem, vezetésével Gombi feltámad, és visszakerül a top 100-ba” – jelentette ki a főtitkár.

A juniorok között a pozsonyi Samuel Puškár végzett az élen, a 17 éves balázsfai Fekete János lett a második, aki nagyszombati színekben teniszezik. Csakúgy, mint tavaly, a 16 esztendős Romana Čisovskát választották az év tehetségének, a harmadik helyen a tőle három évvel fiatalabb, a pozsonyi Slovanban játszó Tóth Emma végzett. Čisovská a junior lányoknál is győzött, Morvay Viktória harmadikként zárt.

Az év csapata a Romana Čisovská, Nina Stankovská, Méri Eszter összeállítású női U16-os válogatott lett, amely a negyedik helyen végzett a nyári Európa-bajnokságon.

Érdekes

A díjazottak

Az év férfiteniszezője:
 Martin Kližan
Az év női teniszezője:
 Dominika Cibulková
Az év csapata: 
A női U16-os válogatott
Az év juniorja: 
Samuel Puškár
Az év női juniorja: 
Romana Čisovská
Az év tehetsége: 
Romana Čisovská
Az év legnépszerűbb
 játékosa: 
Dominika Cibulková
A Hírességek 
Csarnokának új tagjai:
 Janette Husárová,
Ján Krošlák

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?