Cibulková acapulcói diadala

<p>Dominika Cibulková megnyerte az acapulcói tenisztornát, ezzel mától minden eddiginél magasabban, a 11. helyen áll a világranglistán.</p>

SITA-JELENTÉS

Az első kiemelt Cibulková az acapulcói torna döntőjében az amerikai Christina McHale-lel találkozott, akit korábban már kétszer legyőzött, most azonban sokkal keményebb csatát vívott vele. A mérkőzés csaknem három órán át tartott, a szlovák teniszező 7:6, 4:6, 6:4-re nyert, miután a negyedik meccslabdáját értékesítette.

„Nagyon nehéz döntő volt, az ellenfelem remekül játszott. Testileg-lelkileg mindent ki kellett adnom magamból, voltak nagyon nehéz pillanatok. Boldog vagyok, hogy ilyen jól megoldottam őket” – nyilatkozta Cibulková a mérkőzés után.

A szlovák játékos fantasztikus formában van idén: az Australian Openen is a döntőig menetelt, s csak Li Nától kapott ki. Már most biztosította helyét az év végi „kisvilágbajnokságon”, azonban a szingapúri WTA-vb sem elérhetetlen számára.

A 24 éves Cibulková pályafutása során tízszer játszhatott döntőt WTA-tornán, 2011-ben Moszkvában, 2012-ben Carlsbadban, tavaly pedig Stanfordban győzni is tudott.

A szlovák teniszezővel nem volt ott Acapulcóban edzője, Matej Lipták, aki majd csak az Indian Wells-i és a miami tornákra kíséri el.

„Mi ezt a tornát úgy tekintettük, mint egy felkészülést Indian Wellsre. Az edzőm is azt írta nekem, hogy a tervet az elvárásokon felül teljesítettük, és nagyon boldog” – mondta Cibulková, aki azt is elárulta, a mexikói helyszínre magával vitte kutyáit, Woodyt és Spajkyt is. „Minden reggel sétáltunk a parton, csodálatos ez a hely. Az egész versenynaptár egyik legnagyszerűbb tornája az acapulcói” – tette hozzá a szlovák játékos.

Cibulková ennek a győzelemnek köszönhetően mától a világranglista 11. helyén áll – ez pályafutása eddigi csúcspontja. Cibulkovánál jobb helyen a szlovák teniszezők közül csak Daniela Hantuchová (5.) és Karina Habšudová (10.) állt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?