Čepelová lehet Stosur ellenszere

Mindkét kapitány taktikázik a ma kezdődő Szlovákia–Auszt- rália női tenisz Fed-kupa-mérkőzés előtt. A párharcot Anna Karolína Schmiedlová és Arina Rodionova meccse nyitja, aztán Jana Čepelová csap össze Samantha Stosurral.

Mindkét kapitány taktikázik a ma kezdődő Szlovákia–Auszt- rália női tenisz Fed-kupa-mérkőzés előtt. A párharcot Anna Karolína Schmiedlová és Arina Rodionova meccse nyitja, aztán Jana Čepelová csap össze Samantha Stosurral. Dominika Cibulkovát vasárnap vetheti be Matej Lipták.

A szlovákok 2014-ben, az ausztrálok tavaly estek ki az I. Világcsoportból, mindkét együttes rossz sorozaton van túl – a szlovákok legutóbbi öt meccsükből négyet elvesztettek, az ausztrálok zsinórban háromszor kaptak ki. A II. Világcsoport hétvégi összecsapásának győztese áprilisban újra a világ legjobb nyolc csapata közé kerülésért játszhat.

Matej Lipták, a szlovákok kapitánya a mai első játéknapra a legmagasabban rangsorolt játékosát, Anna Karolína Schmiedlovát (29. a világranglistán) és a nevezett négyesből a leggyengébb világranglista-helyezéssel bíró, 132. Jana Čepelovát jelölte. Daniela Hantuchová és Dominika Cibulková egyelőre nem kapott szerepet egyesben (előbbi a párosban Čepelová társa lesz a nevezés szerint), de a kapitány vasárnap még változtathat a nevezésen.

Bár elsőre logikátlannak tűnik Lipták lépése, van benne ráció. A szlovák csapat tagjai közül csak ketten győzték le eddig a vendégek meghatározó játékosát, a világranglista-27. Samantha Stosurt. Daniela Hantuchová még 2003-ban nyert egyszer ellene, azóta viszont hétszer kikapott tőle. Cibulkovának 0:5-ös, Schmiedlovának 0:2-es a mérlege a 31 éves ausztrál játékossal szemben, még játszmát sem nyertek ellene.

Jana Čepelová azonban 2014-ben Dohában három játszmában legyőzte Stosurt, s bár idén Brisbane-ben kikapott tőle, most is csak három szettben dőlt el a mérkőzés. „Bízom benne, hogy telt ház előtt Janka megmutatja, mire képes” – mondta Lipták.

Čepelová is bízik magában. „Ez lesz az első olyan alkalom, hogy úgy játszom hazai pályán, hogy még nem dőlt el a párharc. Telt ház lesz, biztos nagyszerű lesz a hangulat. Egész héten jól ment a játék ezen a borításon, bízom benne, hogy kitart a jó formám” – mondta a 22 éves szlovák teniszező, aki tavaly visszaesett a világranglistán, mert tüdőgyulladás miatt hosszú ideig nem játszhatott, de volt már 50. is.

Taktikázik az ausztrálok kapitánya, Alicia Molik is. Az obligát Stosur mellett (akire két egyesben és párosban is számítanak a vendégek) Arina Rodionovát nevezte a mai egyesekre, holott Casey Dellacqua csaknem 150 hellyel jobban áll a világranglistán. „A pozsonyi edzésmunka alapján úgy tűnik, Arinának nagyon fekszik ez a borítás, és jó formában is van” – mondta a világranglista 275. helyén álló teniszezőről Molik.

Ma délután (14.00) éppen Rodionova és Schmiedlová csatája nyitja meg a találkozót (a Fed-kupában az első napon a csapatok első számú játékosa az ellenfél második számú játékosával találkozik, vasárnap pedig először az első számú játékosok játszanak egymás ellen). A két teniszező még soha nem játszott egymás ellen, a világranglista-helyezések alapján Schmiedlová toronymagas favorit. „Nem sokat tudok az ellenfelemről, de néha ez még jobb is” – mondta nevetve Schmiedlová.

Alicia Molik bátran kijelentette, az első nap után az 1:1 kevés, 2:0-s ausztrál vezetéssel szeretné zárni a szombati napot. Matej Lipták tartózkodott az ilyen kijelentésektől, de azt jelezte, hogy vasárnapra Dominika Cibulkovával is vannak tervei, ha nem lesz három meccs után 0:3 az állás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?