Centenárium a bajnokavatón

<p>Nagyabony. Vasárnap délután futballünnep volt a Dunaszerdahely tőszomszédságában található csallóközi településen.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A Simon Gyula játékosedző vezette hazai alakulat bajnoki elsőségét, Miklós Imre gólkirályi címét, Domonkos Tibor századik bajnoki találatát ünnepelték a nagyabonyi drukkerek.

„A taktikai értekezleten arra kértem a fiúkat, ha lehet, igyekezzenek helyzetbe hozni Dokit (Domonkos Tibor beceneve – a szerző megj.), aki nagyabonyi mezben a kilencvenkilencedik bajnoki találatnál tart. A pontrúgásoknál is őt favorizáltam. Addig lesz a pályán, míg a csákányiak hálójába nem talál” – ecsetelte elképzeléseit Simon Gyula, a vendéglátók sikerkovácsa.

Az első játékrészben két ízben szabadrúgásból próbálkozott Domonkos Tibor. Először a sorfalat találta telibe, a másik kísérleténél a labda a léc fölött suhant el. Egy alkalommal pedig centiméterekkel maradt le egy jól időzített passzról. „Elsősorban a meccsre összpontosítottam. Nem éreztem a tét súlyát, bíztam magamban. Fordulás után az 53. percben sikerült a kapuba találnom, ezzel századik bajnoki gólomat lőttem nagyabonyi színekben. Ez a momentum örökké emlékezetes marad a számomra, hiszen erre éppen a bajnokavatón került sor” – elevenítette fel sikerekben bővelkedő pályafutása vastappssal, örömujjongással honorált mozzanatát a bajnokcsapat rutinos labdarúgója, aki nagyabonyi létére először 2002 nyarán viselte a NAFC mezét.

„Nagyabonyi születésű vagyok, de a DAC-ban nevelkedtem. A sárga-kékek juniorcsapatából Bősre, a II. ligás együtteshez kerültem. A folytatásban Somorján és Bakán is megfordultam. Amikor hazatértem a helybeli alakulat a területi II. osztályban szerepelt, NAFC-mezben Dercsikán debütáltam. 2006-ban bajnoki elsőséget produkáltunk, azóta a területi élvonalban játszunk. Pontosabban játszottunk, hiszen ősztől már az V. ligában folytatjuk” – ecsetelte karrierjét a Simon-legénység támadó középpályása, aki az AG Sport Liga hajrájában edzői utasításra már a csatársorban szorgoskodott.

Doki negyvennégy esztendős, helyénvaló a kérdés: lesz-e folytatás? „Van még elég erőm, motivációm a folytatáshoz. Amíg focitudásban felveszem a versenyt a fiatalokkal, amíg az edzőm igényt tart a játékomra, addig a pályán leszek” – bizakodott a labdarúgó, aki egyébként nagyabonyi mezben egy ízben, a csallóköznádasdiak elleni összecsapáson négy gólt szerzett. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?