Casillasnak súgtak a kivédett 11-es előtt

Johannesburg |

<p><br /> Vicente del Bosque szövetségi kapitány régi jó szokásához híven pihenőnapot - pontosabban este 6 óráig szóló kimenőt - adott játékosainak a győzedelmes negyeddöntős csata után vasárnapra, ezzel jutalmazva a fegyvertényt, hogy Spanyolország futballválogatottja 1-0-ra legyőzte Paraguay együttesét szombat este, ezzel pedig bejutott a legjobb négy közé a dél-afrikai vb-n.</p>

Miközben a spanyolok okkal ünnepelnek, a dél-amerikaiak a friss sebek nyalogatásával vannak elfoglalva. Nelson Haedo Valdez vereségüket a szerencse hiányával és a guatemalai játékvezető mulasztásával igyekezett magyarázni, amúgy nem alaptalanul téve szóvá, hogy a bíró les címén egy szabályos góltól fosztotta meg őket még 0-0-ás állásnál.
"Balszerencsések voltunk, és a bíró fújhatott volna jobban is, az én gólom teljesen szabályos volt" - dohogott a csatár.
Iker Casillas csapatkapitány, a spanyolok hálóőre gyakorlatilag ennél az egy esetnél kapitulált csupán, amúgy meg a mezőny egyik legjobbja volt, parádés mentések sorozatát mutatta be, s - a győztes "kétkapufás" gól elért David Villához hasonlatosan - nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban. Főleg az 58. percben, amikor a paraguayiak amúgy biztos lábúnak tartott támadója, Óscar Cardozo büntetőjét látványos vetődéssel hárította úgy, hogy nem elütötte, hanem - ritka bravúrral - megfogta a labdát.
"A büntető előtt bevillant, hogy mit mondott kapustársam,  Pepe Reina, aki éppen a meccs előtt beszélt arról, hogy Cardozo szereti nagy erővel a kapu bal oldalába lőni a 11-eseket.  Ezért aztán oda is vetődtem és el tudtam csípni a labdát -  "magyarázta" jeles bizonyítványát Casillas.  - A büntetőknél a megérzés segíthet, és Fortuna is kell hozzá, vagy az ilyen nagyszerű tanács, mint amilyet ez esetben Pepétől kaptam."
David Villa, a mérkőzés másik spanyol hőse, aki 5. gólját szerezte a dél-afrikai vb-n, már előre is tekintett:
"Most van időnk összeszedni magunkat, kipihenni a fáradalmakat, s jöhetnek a németek. Akik nem lesznek majd boldogok, hogy ellenünk játszhatnak az elődöntőben..."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?