Bundesliga – Dárdai a Hertha szenvedélyes védekezését dicsérte

Dárdai Pál

Dárdai Pál vezetőedző a Hertha BSC szenvedélyes védekezését dicsérte, miután csapata házigazdaként 2–1-re legyőzte a VfB Stuttgartot a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján.

„Ez egy nagyon fontos győzelem volt a játékosaim számára is. A srácok már a meccs elején sem voltak idegesek, jó összpontosítással futballoztak. A szenvedélyes védekezés és a jó támadójáték keveréke volt a mai, márpedig ez előrelépés” – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Dárdai a visszatérését követő harmadik bajnokiján az első győzelmét ünnepelhette a sereghajtó Hertha BSC vezetőedzőjeként, a berliniek rendkívül fontos három pontot gyűjtöttek be az ugyancsak a kiesés elől menekülő Stuttgarttal szemben, ráadásul az utolsó előtti Bochum is kikapott.

A szakvezető hangsúlyozta, jól megszervezték a játékukat, és a második félidőben – amely már 2–1-es állásról kezdődött – is remekül küzdöttek játékosai.

„Így bent lehet maradni, ez megérdemelt eredmény volt” – szögezte le a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki egyedül az ellentámadások számával nem volt elégedett.

A dpa német hírügynökség tudósítása kiemeli, a Hertha ismét a klasszikus Dárdai-stílusban futballozott, vagyis a játék irányítása mindig elsőbbséget élvezett a kockázattal szemben.

„Ha átveszel egy csapatot, és csak tizenöt napod van arra, hogy javíts valamit, az fejben is nagyon kemény munka. Tökéletes nap volt a mai, de tudjuk, mi következik” – magyarázta Dárdai.

A fővárosiak – akik nyolc nyeretlen bajnoki után győztek ismét – pénteken Kölnben lépnek pályára, majd a Bochum, végül pedig a Wolfsburg lesz az ellenfelük.

A győztes gólt a január végén igazolt Florian Niederlechner szerezte szombaton, akinek ez volt az első találata új csapatában. A vezetőedző úgy fogalmazott, a csatár leginkább Szalai Ádámra emlékezteti, mert pontosan, tiszta fejjel, a taktikai utasításokat betartva futballozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?