Bundázás miatt súlyos büntetést kapott az Olomouc

Prága |

<p>Négymillió koronás bírságot kapott bundázás miatt a cseh labdarúgó élvonalban szereplő Sigma Olomouc csapata, amelyet ezen felül kilencpontos levonással is sújtott az ország futballszövetsége.</p>

Az ügy tavaly márciusban robbant ki, amikor a prágai Bohemians igazgatója, Karel Kapr elmondta: az Olomouc 300 ezer koronát fizetett két játékosuknak az eredmény manipulálására. A találkozót 3-0-ra nyerte a Sigma, amely részben ennek köszönhetően szerepelhetett az Európa Ligában.
Az Olomouc kapusát, a pénz átadásával megbízott Petr Drobiszt 200 ezer koronára büntették, és másfél éves eltiltást kapott, ugyanakkor ellene, és a két érintett Bohemians-futballista, Miroslav Obermajer és David Zoubek ellen ügyészségi eljárás is folyamatban van.
A Sigma korábbi sportigazgatóját, Jiri Kubiceket két évre tiltották el.
A fegyelmi bizottság csütörtöki döntése ellen fellebbezni lehet, és Jaromir Gajda, az Olomouc igazgatója jelezte: élni fognak ezzel a lehetőséggel, mert ők ártatlanok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?