Bronzérmes a magyar nyílt vízi váltó a vb-n

nyíltvíziváltó2024

Hatalmas hajrával bronzérmet szerzett a magyar nyílt vízi úszóválogatott a dohai világbajnokságon.

A magyar csapatból a mandulagyulladása után 10 kilométeren olimpiai kvótát szerző Fábián Bettina kezdte a versenyt, majd a 13. helyen adta át a váltót a 20. születésnapját szerdán ünnepelt Szimcsák Mirának. A második magyar úszó egy helyet javított, de elmondása szerint nem nagyon hitte el, hogy a két férfi versenyző be tudja hozni a harmadikhoz képest is 40 másodperces hátrányt. Betlehem Dávid viszont alaposan belevetette magát a nem túl meleg vízbe, és az ötödik helyen adta át a képzeletbeli stafétát Rasovszky Kristófnak. A tíz kilométeren vb-aranyat szerző „balatoni cápa” azonban előbb könnyen megelőzte amerikai riválisát, majd a harmadik helyen tempózó német ellenfelét is levadászta, és bronzérmesként csapott a célba.

„Sajnos nem sikerült az élbolyban maradni, ami a célom volt. Ez miatt dühös is vagyok. Viszont mindent maximálisan kiadtam magamból, ennyi volt bennem, a fiúk előtt pedig le a kalappal” – nyilatkozta a verseny után Fábián Bettina.

„Amikor vártam Mirára, és még mindig nem érkezett meg, megfordult a fejemben, hogy most nem lesz dobogó. Aztán folyamatosan mentem el az emberek mellett, és aztán még az amerikaiakon is tudtam hozni kicsit” – értékelt Betlehem, aki hozzátette, köszönet jár a németek világklasszisának, az olimpiai bajnok Florian Wellbrocknak, aki nem talált motivációt a váltóra, így nem indult el a csapatban.

„Én talán még többet is úsztam, mint a többiek, hiszen egy kicsit szélebbre mentem, hogy nyugodtabb körülmények között tudjak tempózni, nem valakinek az oldalán – értékelt higgadtan Rasovszky. – Érmet akartunk szerezni, én pedig nekimentem. Tudtuk, hogy a németeknél az utolsó srác a leggyengébb, hiszen ifjúsági versenyző, az amerikaiakról viszont fogalmunk sem volt” – foglalta össze az eseményeket a nyílt vízen így két éremmel záró úszó, akinek Betlehemhez hasonlóan még a medencés versenyeken is lesz jelenése.

Vizes-vb

Nyílt vízi úszás

Csapatverseny (6 km):

1. Ausztrália (Moesha Johson, Chelsea Gubecka, Nicholas Sloman, Kyle Lee) 1:03:28,0;

2. Olaszország (Giulia Gabbrielleschi, Arianna Bridi, Gregorio Paltrinieri, Domenico Acerenza) 1:03.28,2;

3. Magyarország (Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf) 1:04:06,8.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?