Brit Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

hamilton defekt

A nemzetközi sajtó egyformán azt taglalta a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján, ahogyan a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője az utolsó körben kapott defekt ellenére megnyerte hazai futamát.

Nagy-Britannia:
    ---------------
Daily Mail:
"Dráma a Brit Nagydíjon. Lewis Hamilton defektes gumival haladt át a célvonalon, és nyerte meg a silverstone-i versenyt, miután csapattársa, Valtteri Bottas ugyanezen probléma miatt lemaradt a dobogóról és a pontszerzésről. Hamilton a Forma-1-es pályafutása során rengeteg izgalmas momentummal ajándékozta már meg szurkolóit, de ez a három keréken aratott győzelem a legemlékezetesebb pillanatok között van".

The Sun:
"Lewis Hamilton drámai körülmények között nyerte meg hetedszer a Brit Nagydíjat. A világbajnoki címvédő bal első gumija majdnem teljesen lefoszlott az utolsó körben, de Hamilton három keréken, szikrákat szóró autóval is célba vezette a Mercedest".

The Guardian:
"Lewis Hamilton a Forma-1-es pályafutásának legdrámaibb pillanatát élte meg vasárnap Silverstone-ban, ahol három keréken aratott győzelmét ünnepelhette. A címvédő a rajttól a célig magabiztosan vezetett, de a leintéskor már defektes bal első kerékkel hajtott át a célvonalon, miután az abroncs az utolsó körben megadta magát".

    Olaszország:
    ------------
    La Gazzetta dello Sport:
"Amikor Lewis Hamilton még három keréken is Forma-1-es versenyt tud nyerni, akkor bizony be lehet zárni a boltot. Hihetetlen és felejthetetlen volt a finálé a Brit Nagydíjon, melynek utolsó köreiben sorra kaptak defektet a versenyautókon a bal első gumik, így mindkét Mercedesen, Valtteri Bottasén, majd Hamiltonén. A finn pechesebb volt vb-címvédő csapattársánál, mivel a defekt pillanatában magabiztosan második volt, és már csak két kört kellett volna megtennie a leintésig".

Tuttosport:
"Úgy tűnt, hogy minden simán zajlik, ehelyett az utolsó körben majdnem minden a feje tetejére állt. Végül a brit zsenivel együtt Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, valamint a 16-os rajtszámú Ferrarit vezető Charles Leclerc állhatott a dobogón".
    
    Spanyolország:
    --------------
    Marca:
"Még a legidősebb rajongók sem emlékezhetnek olyanra a Forma-1 történetéből, hogy egy verseny utolsó két körében hárman is defektet kapnak. Hamilton akár ki is eshetett volna, Bottas pedig nyer, de akár Verstappen is gond nélkül győzhetett volna, a mclarenes Carlos Sainz pedig akár dobogón is zárhatott volna... vagy fordítva".

    Franciaország:
    --------------
    L'Équipe:
"Negyvenkilenc nem túlságosan izgalmas kör után három teljesen őrült kör! Nagyjából így lehet összefoglalni a zárt kapuk mögött rendezett vasárnapi Brit Nagydíjat. Az 50. körig sima Mercedes-duplázásnak tűnt a futam, néhány előzéssel a középmezőnyben".

    Ausztria:
    ---------
    Kronen Zeitung:
"Elképesztő, micsoda egy őrült Forma-1-es futam! Sokáig úgy tűnt, hogy vasárnap Silverstone-ban egy sima Mercedes-kettős győzelmet láthatunk, a végén azonban Lewis Hamiltonnak egy nagy adag szerencsére is szüksége volt a sikerhez. A címvédő az utolsó körben kapott defekt után 5.8 másodperc előnyt még meg tudott őrizni a leintésig a második helyen száguldó Max Verstappennel szemben".

    Svájc:
    ------
    Blick:
"Nos, ki fogja ezt a Lewis Hamilton megállítani? Még egy defektes guminak sem sikerült! A brit hetedszer nyert Silverstone-ban, és ez a pályafutása 87. futamgyőzelme. Négy hiányzik neki ahhoz, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját, de ez tulajdonképpen már csak idő kérdése".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?