Bravúros pontszerzés húsvét vasárnapján

regiofoci

Érdekes forgatókönyv szerint zajlott le vasárnap délelőtt a harmadik helyen álló szentmihályfaiak a középmezönyben tanáyzó, szomszédos diósförgepatonyiak elleni bajnokija (1:1) a dunaszerdahelyi VI. fociliga 22. fordulójában.

A hideg, szeles idő ellenére szép számú nézősereg előtt vonultak ki a csapatok a pályára. Egy főleg fiatalokból álló vendégcsapat és egy rutinosabb hazai szállt szembe egymással. Az erős szél nem igazán kedvezett a kombinatív játéknak, sokszor megtréfálta a játékosokat. A hazaiak hosszú indításokkal igyekeztek rést találni az ellenfél védelmén, míg a vendégek inkább a földön járatták a labdát. Az első harminc percben volt egy-két ígéretes akció mindkét oldalon, de mind a védők, mind a kapusok remekül oldották meg a feladatukat. Az események a 31. percben vettek gyökeres fordulatot. Előbb egy vendégvédő majdnem öngólt fejelt (a kapufa mentett), majd egy perccel később egy előrevágott labdára startolt rá a hazaiak csatára, aki a tizenhatoson kívül ütközött a vendégek fiatal kapusával. A játékvezető a hálóőrt találta vétkesnek, így a kiállítás sorsára jutott. Természetesen mindkét szurkolótábor másként látta az esetet. A piros lap után egy mezőnyjátékos öltött kapusmezt, aki nem ijedt meg a szokatlan feladattól, rögtön beállása után két kellemetlen lapos lövést is hatástalanított.

Újabb csavar akkor következett, amikor a vendégek a második félidő elején egy pontrúgás után közelről megszerezték a vezetést. Ezt követően taktikát váltottak, és „sündisznóállásba” vonultak. Remekül védekeztek, sorra hatástalanították a 16-osukba beadott, belőtt labdákat, pedig azokból akadt bőven. Ráadásul az ellentámadásokról sem mondtak le teljesen, így a hazaiaknak is folyamatosan résen kellett lenniük.

Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is fél óra elteltével jött a változás. A 36. percben egy nyilvánvaló kezezésért nem kaptak tizenegyest a hazaiak, ám a szurkolóknak még dühöngeni sem volt idejük, mert egy tizenhatos sarkáról leadott lapos lövés utat talált a hálóba.

A hátralévő időben rengeteg szabadrúgást, szögletet láthattunk, elsősorban hazai oldalon, de ezekből nem alakult ki igazi gólveszély.  A mérkőzés döntetlennel zárult, ami a tíz emberrel küzdő vendégekre nézve győzelemmel ért fel.

Medgyes József a hazaiak rutinos, sok nagy csatát megélt játékosa a mérkőzés után így értékelt: „Az erős szélben nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Próbáltunk hosszú indításokkal operálni, de a betömörülő vendégvédelmet csak igen ritkán tudtuk feltörni. 0:1 után ez még inkább érvényes volt. Szerencsére kiegyenlítettünk, így legalább nem maradtunk pont nélkül. Igazságos eredmény született. Szeretnénk megtartani a dobogós helyezésünket, a kombinatív játékban pedig még előbbre lépni. Minden körülmény adott hozzá, a többi már csak rajtunk múlik.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?