Bravúros pontszerzés

Stockholm. A magyar válogatott a Svédország elleni idegenbeli fellépéssel kezdte meg az Eb-selejtezők sorozatát. Gellei Imre csapata nagyszerű teljesítménnyel 1:1-es döntetlent ért a jóval esélyesebb svéd válogatott otthonában.

Kenesei Krisztián stockholmi gólörömeNb1.hu-felvételA 4. percben Fehér Csaba lódult előre a jobb oldalon, beadását Kenesei Krisztián mintegy 10 méterről továbbította a hálóba, így a magyar válogatott megszerezte a vezetést. A magyar válogatott alaposan meglepte a svédeket, hiszen nem sokkal ezután ismét a Gellei-csapat veszélyeztett: ezúttal Lőw beadását követően Tököli fejese kerülte el Isaksson kapuját. A korai gól visszavetette a házigazdákat, érezhetően tanácstalanná vált a kék-sárga alakulat. Meglehetősen tétován jöttek előre a svédek, a 16. percben azonban megfagyott a vér a magyar szurkolók ereiben, hiszen A. Andersson esett el a 16-oson belül, a játékvezető azonban nagyvonalúan továbbot intett. Az első félidő feléhez közelítve kezdtek feljönni a hazaiak, egyre többet birtokolták a labdát, míg a magyar válogatott erejét ebben az időszakban elsősorban a védekezés emésztette fel. Az első igazán nagy svéd helyzetet követően M. Svennson fejesét Tököli a gólvonalról mentette szögletre. A 35. percben Ljungberg ugrott ki a védők közül, azonban Király Gábor remekül robbant ki kapujából és óriási bravúrral hárította az Arsenal játékosának lövését. Az első játékrész hajrájában fáradni látszott a magyar csapat, így egymás után gyűjtötték be a sárga lapokat a vendégjátékosok. A svédek egyre erősödő nyomását szabálytalanságokkal próbálta ellensúlyozni a vendéggárda.

Pár perccel a fordulás után Andersson beadását követően Király Gábor hatalmas bravúrral védte Alexandersson fejesét, a kipattanót Ibrahimovic küldte kapura, a labda a bevetődő Lipcseiről szögletre vágódott. A 62. percben szöglethez jutott a magyar válogatott, Kenesei beadását Svensson vágta az alapvonalon kívülre. A zalaegerszegi csatár második sarokrúgását követően Dárdai lövése megpattant egy svéd védőn, Isaksonn azonban hárított. Negyed órával a befejezés előtt egy jobb oldali beadást követően Ibrahimovic fejese utat talált a kapuba, ezzel kiegyenlített a hazai csapat. A gólszerzés közben Ibrahimovic megsérült, helyére a világbajnokságon is látott Allbäck állt. A játékvezető három perc hosszabbítást jelzett a rendes játékidő leteltét követően, ezt a magyar válogatott hősies védekezéssel kibekkelte, így bravúros pontszerzést könyvelhetett el a Rasunda-stadionban.

Góllövők: Ibrahimovic (76.), illetve Kenesei (4.). Játékvezető: Stark (német); 37 000 néző. Sárga lap: Ibrahimovic (41.), Linderoth (53.), Mi. Svensson (85.), illetve Lipcsei (24.), Fehér Cs. (37.), Lisztes (39.). SVÉDORSZÁG: Isaksson–Antonelius (M. Jonsson, 67.), Jakobsson, Mi. Svensson, Mellberg–Linderoth, Andersson, A. Svensson, Alexandersson (Kallström, 59.)–Ibrahimovic (Allbäck, 76.), Ljungberg; MAGYARORSZÁG: Király–Urbán, Dragóner, Gyepes–Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw–Tököli (Fehér M., 59.), Kenesei (Gera, 70.).

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – LARS LAGERBACK: „Az első 25-30 percben túlságosan passzívak voltunk, több helyezkedési hibát is elkövettek a játékosok. A második félidőben kifejezetten jól futballozott a csapat, úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna.”

GELLEI IMRE: „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontot szerezni Svédországban. Az első félidőt úgy kezdtük, ahogy megálmodtuk, s a gól után is voltak lehetőségeink. A második játékrész nagy részében védekeztünk, a svédek pedig óriási erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, s ez végül sikerült is nekik. Úgy érzem, hogy a két ellentétes félidő után igazságos döntetlen született.”

Az utánpótlás válogatottak stockholmi Eb-selejtezőjét a 86. percben lőtt góllal a svédek nyerték 1:0 arányban. A magyarok a 35. perctől 10 emberrel játszottak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?