Bravúr lenne a svédek elleni pontszerzés

Dávid Bondra
Koppenhága |

Az eddig százszázalékos svédek ellen lép jégre szombaton (12.15) a szlovák jégkorong-válogatott, amely a vb 4. mérkőzésén, csütörtökön 3:1-re le-győzte a franciákat.

A gallok elleni találkozót a „poprádi sor” nyerte meg a szlovákoknak: a 6. percben Dávid Buc passzát Dávid Bondra váltotta gólra egy létszámfölényes helyzetben, majd a 23.-ban Patrik Svitana kipattanó lövését Buc juttatta a kapuba. „Én a fontosabb meccsekre tartogatom a gólt” – poénkodott Svitana, akinek jókedve érthető, mivel Craig Ramsay szövetségi kapitány is hármukat dicsérte első meccs utáni nyilatkozatában. „Jó látni, ahogy a poprádi sor játszik. Eredményesek a bulik során, gyorsak és kemények, az apróságokra is figyelnek. Hármójuk az egyik legjobb támadótriónk” – mondta a kanadai szakember.

Hullámvölgy azonban ismét volt védencei teljesítményében, a franciák szépítése után az utolsó tíz percben foggal-körömmel kellett védekezniük, de Ladislav Nagy les miatt meg nem adott gólja ellenére állták a nyomást, és végül Michal Čajkovský üres kapus góljával 3:1-re nyertek.

„Ezeket a csapatokat meg kell vernünk, ha el szeretnénk valamit érni a vb-n, örülök, hogy sikerült” – konstatálta a kapus Marek Čiliak. A mai, svédek elleni meccsen ilyen kényszer már nem lesz a szlovák hokisokon, épp ellenkezőleg: a tornán eddig hibátlan északiak ellen bravúr lenne a pontszerzés. Ez a hokitörténelemben eddig 13-szor sikerült Szlovákiának (10 győzelem és 3 döntetlen), 25-ször a svédek győztek az egymás elleni találkozókon.

„A svédek nagyon jól korcsolyáznak, ha ebben föl tudjuk venni velük a versenyt, lehet esélyünk. Gyorsan adogatják a korongot egymásnak a támadóharmadban, s a védőik is fel-le száguldoznak a jégen. Nem szabad, hogy ez magával ragadjon minket” – figyelmeztetett Michal Krištof, a szlovák első sor centere.

Több csapattársának is van konkrét tapasztalata a svéd jégkoronggal, korábban Tomáš Marcinko vagy Christián Jaroš is szerepelt az SHL-ben. „Tisztában vagyunk vele, hogy a svédek a top háromba tartoznak az utóbbi években, remek a technikájuk és fizikailag is erősek. A videóelemzés során, remélem, megfelelően felkészülünk belőlük” – jegyezte meg Marcinko.

Tomáš Jurčónak kissé bedagadt az egyik szeme, miután egy francia hokis botja eltalálta, de a svédek ellen nincs veszélyben a játéka. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?