BoxingONE: A két öreg összefogása

Komárom |

<p>Amikor elkezdték, csak ők ketten tudtak róla. Diadalmenetük végét már ezerötszáz ember és két ország tévénézői látták. Péntektől BoxingONE-győztes a komáromi Cápák csapata. Először nyert a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságban. A siker hátterében két tapasztalt szakember, Győrfi György és Szántó Imre áll.</p>

A nagy tetteket legtöbbször csak az utókor tudja megbecsülni, ők azonban korábban is letettek sok mindent az asztalra. Ezért fogalom a nevük a boksz világában. Legújabb nagy húzásuk titkairól a komáromiak mestere árult el néhány csemegét csapata győztes döntője után. „Nagyon sok energiát kivett belőlem ez a siker. Egész évben éberen figyeltem minden részletre, nehogy megismétlődjön az, ami a korábbi kiírásban történt, amikor egy mérkőzés miatt kicsúsztunk a playoff-elődöntőből – mérlegel boldogan Győrfi György. – Nagyon köszönöm a srácoknak, hogy maximális teljesítményt nyújtottak. Amikor nem tudtak jönni a magyarok az elődöntőre, megoldottuk litván erősítéssel.”

Elmondja, hogy kezdő csapata, Nagy Krisztián, Patrik Veľký, Klasz Árpád, Harcsa Zoltán, Lakatos Márió, Darmos József és Káté Gyula összetételben kitett magáért. Mindannyian becsületesen harcoltak. „Másodszor indultunk a sorozatban, most megnyertük, de 2012-ben nehezebb lesz megvédeni az elsőséget. Komolyan vettük a csoportmérkőzéseket is. Mínuszba mentünk, mert a várostól egy centet sem kapunk. Mindent magunk csinálunk, saját erőből. Összeszedem az asztalokat, mindent, amit kell. Majd megrendezzük a meccset, jómagam és a fiam, Roderik. Ilyen öngyilkos kevés van. Ennyi népet szórakoztatni, nem egyszerű dolog… – hallgatom monológját, és várom, mit mond el még abból, amit nem láttunk, mert nekünk csak a kirakat, a ring látványa jutott, ami mögötte volt, eltűnt a kulisszák világában. – Nem féltem az egyetlen komáromit, Lakatos Máriót se bevetni a döntőben. Ha német öklözőt hozott volna a győri edző, akkor is őt küldöm ellene a ringbe. Két menetben nem állt vesztésre Márió, nagy nyomást gyakorolt ellenfelére, csak az utolsó percben egy kicsit elment az ereje. Döntetlen lett a vége.”

A kupasikerrel megvalósult Győrfi György álma? „Az volt álomszerű győzelem, amikor Lengyelországban sikerült győzni a Ry-ki Grizzlies ellen – pillant vissza a diadalútra. – Akkor azt mondták, eresszük ki a mérkőzést, én, mint edző azt válaszoltam, nem szeretek veszteni. Végül 10:6-ra nyertünk, majd megvertük másodszor is a Győrt. Elsők lettünk a csoportban, aztán már érdekelt a végső elsőség is. Rámentünk. Az elődöntőt is megoldottam. A döntőt meg látták.”

Egy meccs kivételével a magyar válogatott ászai szerepeltek a komáromi csapatban. Többségük Szántó Imre tanítványa. A magyarok korábbi szövetségi kapitánya mindannyiszor ott forgolódott a fiúk körül. „Két éve Pest be akart lépni a bajnokságba. Nem vették be, csak a Debrecent és a Győrt akarták. A nyitraiak kiléptek, helyettük minket szólítottak meg – húz elő Győrfi György egy olyan történetet, amely a kezdetekre nyúlik viszsza. – Én akkor megkerestem Szántó Öcsit, akit már ismertem 1965-ből, amikor együtt voltunk a hadseregbajnokságon. Nagyon régi tehát a kapcsolatunk, még Kajdi Jancsi idejéből. Mikor a Pest válogatottat kidobták a mezőnyből, azt kérdeztem tőle: Öcsi beállunk? Rábólintott, belementünk, a két öreg. Hát a két öreg megmutatta nekik, hogy mire képes. És továbbra is együtt fogunk dolgozni. Magyarlakta vidékre magyar gyerekek jönnek… Miért ne csinálhatnánk együtt?”

Győrfinek volt már ilyen erős csapata. Kétszer csehszlovák bajnokok lettek, három válogatott bokszolóval, négy szlovák bajnokkal. Csak akkor nem volt még közép-európai bajnokság. Most meg van BoxingONE, s legfrissebb győztesének sikerkovácsa a Győrfi, Szántó edzőpáros.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?