Bottas rajt-cél győzelme

A finn Valtteri Bottas (Merce- des) győzelmével zárult a Forma–1-es Osztrák Nagydíj.

A finn Valtteri Bottas (Merce- des) győzelmével zárult a Forma–1-es Osztrák Nagydíj. A dobogó második fokára Sebastian Vettel (Ferrari) állhatott fel, a harmadik Da- niel Ricciardo (Red Bull) lett.

Az időmérő edzés előtt biztossá vált, ha Hamilton a legjobb időt autózza, akkor sem vághat neki az első rajtkockából a 71 körös futamnak, ugyanis a 44-es számú Mercedesben váltót kellett cserélni. Az első rajthelyet Valtteri Bottas szerezte meg, aki pályafutása során másodszor várhatta a legelőkelőbb pozícióból a futamot. A második leggyorsabb Sebastian Vettel volt, a harmadik időt Hamilton autózta, ám öt rajthelyes büntetése miatt csak a nyolcadik pozícióból várhatta a versenyt.

A rajt utáni első kanyarban Kvjat mérte el a féktávot, s eltalálta Alonsót hátulról, a McLaren spanyolja nem is tudta tovább folytatni, ahogy Verstappen sem, akit Alonso autója talált el. A rengeteg holland drukker nem sokáig szurkolhatott kedvencének. A Toro Rosso orosz pilótája tettéért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott. A rajtot követően a két Williams nyerte a legtöbb pozíciót, Massa és Stroll is nyolc helyet javított a pocsék kvalifikációjukat követően. Bottas rajtja annyira jól sikerült, hogy Vettel gyanakvóan jelentette csapata felé, hogy szerinte kiugrott. A versenyfelügyelőség megvizsgálta az esetet, de a finn Mercedese az engedélyezett két tizedmásodperccel a lámpák kialvása után mozdult be.

Hamilton már a rajt utáni körökben megkezdte a felzárkózást, megelőzte Pérezt és Grosjeant is, majd üldözőbe vette Räikkönent, de a Ferrari finn pilótájával nem volt könnyű dolga, sőt, a szélárnyékban autózás miatt fékhűtési problémái adódtak. A kerékcseréket az élmezőnyből Hamilton kezdte, aki szuperlágyról ultralágy gumikra váltott. Húsz körrel a leintés előtt Vettel elkezdte csökkenteni lemaradását az élen álló Bottas mögött, de Räikkönen is közelített Hamiltonra. A háromszoros brit világbajnok viszont nem mondott le a dobogóról sem, s célba vette a harmadik helyezett Ricciardót.

Vettel nagyon rákapcsolt az utolsó körökben, Hamilton sem tett másképp. Ricciardo a 70. körben visszaverte a Mercedes brit pilótájának támadását. Nagyon közel volt Vettel is Bottashoz, de nem sikerült támadási pozícióba kerülnie.

A 71 körös Osztrák Nagydíjon Valtteri Bottas rajt-cél győzelmet aratott, ezzel megszerezte idei második sikerét. Hiába próbálta megszorongatni őt Sebastian Vettel, a németnek meg kellett elégednie a második pozícióval. A dobogó harmadik fokára Daniel Ricciardo állhatott fel, mert kivédte Hamilton egyetlen komolyabb támadását, akinek ultralágy gumijait nagyon megviselte a hosszú etap. A Red Bull ausztrálja sorozatban ötödik alkalommal pezsgőzhetett a pódiumon.

Pontszerző helyen ért be még Hamilton, Räikkönen, Grosjean, Pérez, Ocon, Massa és Stroll.

„Szoros volt a vége, akárcsak Oroszországban. Hasonlóan alakult a futam vége, mint első győzelmemnél. Ez még mindig csak a második sikerem, de nagyon örülök. Az első szakasz nagyon rendben volt, majd egyre nehezebb dolgom volt a gumikkal, a hólyagosodással is meg kellett küzdenem. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a támogatást és a csapatnak az autót” – értékelte futamát a győztes Bottas.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?