Boros először Diósgyőrben akar kezdő lenni

A rimaszombati Boros Gábor először a diósgyőri futballcsapatban szeretne alapember lenni. Jó úton jár, az elmúlt szezonban első NB I-es meccsén első labdaérintéséből gólt szerzett, az új idény nyitányán pedig egy félidőt játszott.Boros Gábor még nem töltötte be a 18.

A rimaszombati Boros Gábor először a diósgyőri futballcsapatban szeretne alapember lenni. Jó úton jár, az elmúlt szezonban első NB I-es meccsén első labdaérintéséből gólt szerzett, az új idény nyitányán pedig egy félidőt játszott.

Boros Gábor még nem töltötte be a 18. életévét, 2012 nyara óta futballozik Diósgyőrben. Korábban a rimaszombati korosztályos csapatokban játszott (előbb a Tempusban, majd annak megszűnése után az MŠK-ban), de végül édesapja javaslatára Diósgyőrbe igazolt. „Sokan egyből külföldre szeretnének igazolni, de nem egy és nem kettő olyan játékos van, aki aztán hamar visszakerül, mert túlbecsülik magukat. Én először Diósgyőrben szeretnék stabil kezdő lenni, mert annak semmi értelme, hogy 17 évesen kimegyek valahová, aztán húszévesen haza kell jönnöm, mert gyenge vagyok. Először itthon szeretnék bizonyítani” – mondta lapunknak a fiatal csatár.

Boros a tavalyi szezon utolsó előtti fordulójában mutatkozott be az NB I-ben. A Nyíregyháza ellen idegenben 1:1-es állásnál lépett pályára a 88. percben, majd két perccel később az első labdaérintéséből gólt szerzett, s eldöntötte a találkozót. „Reménykedtem benne, hogy játszani fogok pár percet, aztán jól sült el. Szerencsém is volt” – jegyezte meg szerényen Boros, aki az utolsó fordulóban 13 perc játéklehetőséget kapott, az új szezon nyitányán, a Vasas ellen pedig az egész második félidőben játszott. „Nagyon örülök, hogy egy egész félidőt játszhattam, de most nem ment olyan jól a játék – mondta önkritikusan a fiatal futballista. – De persze remélem, minél többször pályára fogok lépni, és gólokat is szerzek majd. Konkrét célkitűzésem nincs, csak hogy több gólt rúgjak, mint a múlt szezonban!” A Diósgyőr célja az első hat közé kerülés az új, 12 csapatos NB I-ben, ehhez a rimaszombati származású játékos is szeretne hozzájárulni.

Boros Gábort éppen útban egy Eger elleni NB III-as meccsre értük el. „Az egy félidő, amit játszottam a hétvégén az NB I-ben, nem számít soknak, ezért az NB III-ban is szerepelek, hogy legyen egy kis meccsterhelésem nekem is” – magyarázta Boros, hozzátéve, már teljesen beilleszkedett a felnőttcsapatba, az összerázódásban a közös tíznapos edzőtábor is segített. Már a drukkerek is számon tartják, a nyíregyházi gól után többen megállították a városban. Ő azonban tisztában van vele, hogy az a gól csak egy lépés volt, és többet szeretne elérni.

Boros figyeli a szlovák bajnokságot is. „A Facebookon is követem az eseményeket, és ha tudom, a tévében is megnézem a meccseket. Erre főleg otthon van lehetőségem, mert Magyarországon nem tudom a szlovák tévécsatornákat nézni – mondta a támadó, aki szerint a szlovák és a magyar bajnokság színvonala között nincs nagy különbség. – A szlovák liga erőszakosabb, a magyar technikásabb, taktikusabb, de összességében szerintem nagyjából egyforma a színvonal.”

A fiatal játékos első számú példaképe édesapja, akit szintén Boros Gábornak hívnak, s akinek nevét Rimaszombatban és környékén jól ismerik, emellett játszott a besztercebányai együttesben is. „Kedvenc játékosom Zlatan Ibrahimovic, rá hasonlít leginkább a játékom” – tette hozzá Boros Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?