Bombameglepetés: kikapott a Manchester a BL-ben

<p>Óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott a Manchester United Pireuszban, az egyik leggyengébb BL-nyolcaddöntőstől. A Dortmund négyet vágott idegenben, szinte biztos továbbjutó.</p>

Ez bizony nem Sir Alex csapata. A legendás skót edző vezetésével a Manchester United valószínűleg megette volna reggelire aktuális ellenfelét, a teljesen esélytelen Olimpiakosz Pireuszt, kedd este viszont csak szenvedett az angol csapat. A 2-0-ás végeredménnyel pedig közel került a kieséshez.

A mérkőzés görög mezőnyfölénnyel indult, az első helyzete is a hazai csapatnak volt. Az angoloknak mintha elég lett volna a döntetlen is, ám az Olimpiakosz keményen küzdött a vezető találatért. A 36. percben egy szépen felépített támadás után, egy lepattanó lövésnek köszönhetően meg is szerezték a vezetést.

A gól után a Manchester rákapcsolt, ám egy szem veszélyes beívelésen kívül nem veszélyeztették a görög kaput. A második félidő ismét a hazaiak mezőnyfölényével kezdődött. A pireusziak sorban termelték a lehetőségeket, az 55. percben egy szép csavarás után megszerezték a második góljukat.

A United ezután többet támadott, ám komolyabb helyzete csak a 84. percben van Persie révén volt – a holland egy távoli lövést vágott fölé. A ligában is gyengén muzsikáló angoloknak 2-0 után nehéz lesz kiharcolniuk a továbbjutást – pedig a tavaly decemberi sorsoláskor sok topcsapat irigykedett rájuk, amiért a súlytalannak számító Olimpiakoszt kapták.

A másik mérkőzés nagy Dortmund-győzelmet hoztt. A németek gyorsan dűlőre vitték a dolgot Szentpéterváron. Mkhitaryan, valamint Reus találatával már az 5. percben 2-0-ra vezetett a Borussia.

A második félidőben kétszer is szépítettek az oroszok, ám Lewandovski két góljával bebiztosította a Dortmund kényelmes győzelmét. A mérkőzés 52 százalékában a labdát birtokló Borussia ezzel formalitássá tette a visszavágót. 

Eredmények:

Olimpiakosz Pireusz–Manchester United 2-0 (1-0). Góllövők: Domínguez (38.), Campbell (55.).

Zenit Szentpétervár–Borussia Dortmund 2-4 (0-2). Góllövők: Satov (57.), Hulk (69. – 11-esből), illetve Mkhitaryan (4.), Reus (5.), Lewandovski (61., 71.). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?