Bokroš kitölti szerződését

Bokroš
Pozsony |

Bár Ernest Bokroš, a szlovák U20-as jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kitölti április végéig szóló szerződését, a korosztályos vb-t követő események nem maradnak következmények nélkül. 

A tengerentúli világbajnokság után – ahol a szlovákok nyolcadikok lettek – komoly indulatok törtek a felszínre, Miloš Fafrák és Martin Pospíšil játékosok a közösségi hálón többek között szakmaiatlansággal és korrupcióval is megvádolták Ernest Bokrošt. A szövetségi kapitány akkor sajtótájékoztatón cáfolta védencei állításait, tegnap pedig a jégkorongszövetség vezetése is az újságírók elé állt.

„Beszéltem az érintett hokisok ügynökeivel, a szakmai stáb tagjaival és magával Fafrákkal is, így sok információ alapján alakítottuk ki az álláspontunkat – nyilatkozta Miroslav Šatan, a válogatottak főmenedzsere, aki cáfolta a szerda délelőtt felröppent híreket, miszerint menesztik Bokrošt. – Erről nem tárgyaltunk a végrehajtó bizottság ülésén, Bokrošnak április 30-ig élő szerződése van.”

Az egykori legendás hokis nagyon diplomatikusan nem foglalt állást az ügyben, viszont élesen bírálta a korábbi kommunikáció módját. „A játékosoknak nincs joguk nyilvánosan bírálni az edzőt. Ez odáig fajulhatna, hogy a szülők interneten szavazhatnának a személyéről. Az edzők így félhetnének a keretek kihirdetésekor, ez egy zsákutca. Ilyesmit az AHL-ben sem engednek meg” – szögezte le Šatan. Ezért a végrehajtó bizottság következő ülésére kidolgozzák a válogatott játékosok státuszát, amely jogaikat és kötelességeiket fogja tartalmazni.

A szövetség vezetése veszélyes precedensnek tartja a közösségi hálókon való személyeskedő megnyilvánulásokat, a nyilvánosság előtt zajló vita helyett újfajta kommunikációt szeretnének meghonosítani. Ennek jegyében az U18-as vb után minden hokis egy kérdőívet fog kapni, hogy meglegyen a visszacsatolás lehetősége.

Šatan újságírói kérdésre megerősítette, régóta téma a vezetésben, hogy az U20-as projektet U18-as váltsa fel: „Előbbi pótlásában pedig az lenne a fontos, hogy együttműködjön a Tipsport Ligát irányító Pro-hokej és a klubok, amelyeknek lehetővé kellene tenniük, hogy két-két 18-19 éves hokis ne csak a keretben legyen ott bajnoki meccseken, hanem jégre is léphessen.”

Šatannál az U20-as válogatott vb-szereplésére és a csapat mutatott játékára is rákérdeztek. „Túl nagy csinnadratta volt a vb előtt, túlzottak voltak az elvásárok a csapattal szemben, maguk a játékosok részéről is. Nem az elődöntő volt a realitás. De az értékelés a szövetségi kapitányra tartozik” – zárta mondandóját Šatan. Bokroš azonban – aki végig az újságírók között, a terem ajtajához közel állt – gyorsan kereket oldott, mielőtt még bármilyen kérdés elhangozhatott volna felé... 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?