Böhn élete kihívása előtt

<p>Budapest. Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az egy hét múlva kezdődő szerbiai Eb-re.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 16 utazó játékos névsorában nincs különösebb meglepetés – azt leszámítva, hogy a légiósok (a viborgi Bulath Anita és a Zvenyigorodban szereplő Szabó Valéria) csak a tartalékok között kaptak helyet.

„Életem legnagyobb kihívása előtt állok, hiszen egy Európa-bajnokság szövetségi kapitányként még egy BL-döntővel sem összevethető kategória – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Karl Erik Böhn, a magyar válogatott edzője. – Ha sikerülne győzni a horvátok és a németek ellen, akkor bármi lehetséges. A felkészülés jól sikerült, megnyertük vasárnap a Turcsin Kupát, igaz, ott nem voltak nagyon erős ellenfelek. Van még egy hetünk, hogy élesítsük a formánkat.”

Böhn azért is optimista, mert a Győr és az FTC remekül szerepelt eddig a BL-ben. „Sok játékosunk van, akik fáradtan érkeztek az edzőtáborba, most az a feladat, hogy feltöltsük őket energiával, hiszen jó esetben 12 nap alatt nyolc mérkőzés vár ránk” – fogalmazott.

Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a hat közé jutást tűzte ki célul a válogatottnak, ugyanakkor óv a túlzott elvárásoktól. „Ne feledjük, hogy két év után mutathatja meg ismét a játékerejét a csapat világversenyen. A célunk, hogy a 2014-es hazai rendezésű Eb-re építsünk fel egy olyan válogatottat, amely a négy közé jutásra is eséllyel pályázik.”

A sajtótájékoztatón köszöntötték az MKSZ elnöksége által megválasztott idei legjobb kézilabdázókat: a nőknél Tomori Zsuzsa (FTC) lett az Év játékosa, aki KEK-győzelemhez segítette a zöld-fehér klubot, a férfiaknál pedig Császár Gábor (Veszprém), az olimpiai negyedik helyezett Mocsai-csapat húzóembere nyert.

A férfi légiósoknál 2011-hez hasonlóan ismét a szegediek szlovák átlövője, František Šulc lett a győztes. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?