Böde nem büntetett

<p>Döntetlennel zárult a labdarúgó NB I 18. fordulójának rangadója, ETO–FTC 1:1. A nyitányra viszont csak 330 néző volt kíváncsi Fehérváron.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Nem mondhatni, hogy felfokozott várakozás övezte volna az NB I „tavaszi” idényének nyitányát, a 18. forduló első mérkőzésére (PAFC–Paks) mindössze 300 néző volt kíváncsi a Sóstói stadionban Székesfehérváron. Legalább láthattak egy gólt, a meccset a Puskás Akadémia csapata nyerte a 32 éves Tóth Balázs találatával. A felcsútiak játékospolitikája különleges, egyelőre az akadémistáknak se híre, se hamva a csapatban, a középpályán Tóth mellett Czvitkovics (31), Gallardo (34) és Polonkai (34) is lehetőséget kapott kezdőként.

Szombathelyen viszont kilátogatott a mérkőzésre 2480 néző (a Nemzeti Sport beszámolója közel háromezer szurkolót emlegetett). „Talán többet is érdemeltek volna a csapatok” – kezdett siránkozni ennek kapcsán a tévékommentátor, Faragó Richard. Attól függ, honnan nézzük. A Torghelle Sándorral és Vass Ádámmal megerősített MTK defenzív taktikája bejött, a meccs végi 0:0 után aligha nő az átlagnézőszám Vasban.

Apropó 0:0. A gól nélküli döntetlennel megszakadt egy sorozat. A magyar NB I-ben ezt megelőzően 2013 tavaszán végződött mérkőzés 0:0-ra, akkor a Honvéd és a Kecskemét találkáján nem született gól. Az azóta lejátszott 194 meccsen viszont legalább egy mindig – ínséges időkben ez is valami, európai rekord.

Címszavakban a további mérkőzésekről. „Azt a lélektelen játékot mutattuk, amit én mindig is irtottam, mentálisan nullák voltunk” – füstölgött Véber György, a Mezőkövesd edzője, miután csapata 1:0-ra kikapott a Kecskeméttől hazai pályán. A meccs egyetlen gólját Bebeto szerezte – nem a brazil, hanem a szenegáli. Továbbra sem tiszta a kép a Videotonnál, a csapat nem tudott nyerni a Matyi Dezső többségi tulajdonos december végi visszavonulása óta bizonytalan helyzetben lévő Pécs stadionjában. Gyurcsó szép góljára Kővári válaszolt – érdekesség, hogy a PMFC egyenlítő találata előtti harminc másodpercben a hazaiak háromszor is eltalálták a kapufát!

Döntetlennel zárult a tegnap délutáni FTC–Győr rangadó, amelyen mindkét csapatban új edző (Thomas Doll és Horváth Ferenc) is bemutatkozott. Az éppen Győrben súlyos sérülést szenvedő Leonardo parádés góljával szerzett vezetést a Fradi, majd Böde növelhette volna az előnyt, de csúnyán kihagyott egy tizenegyest. A Ferencváros védelme Pavloviccsal és Mateosszal masszívabbnak tűnt, mint a Moniz-éra alatt, azonban a hajrában jött egy kihagyás, és az emberhátrányban futballozó ETO Varga révén egyenlített. Jó hír: a rangadó tényleg rangadó volt, a második félidő kimondottan élvezetes, lüktető játékot hozott, szép támadásokkal, nagy helyzetekkel. Ha a hajrában nincs Lipták és Pavlovics felesleges kakaskodása (további két piros lappal), azt mondanánk: több ilyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?