Bocsánatkérést várnak az újságírót lefejelő edzőtől

Budapest |

<p>A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége felszólítja Paolo Sousát, a Videoton labdarúgócsapatának edzőjét, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől, a Nemzeti Sport újságírójától, akit egy szerda esti barátságos mérkőzésen lefejelt.</p>

A portugál tréner a székesfehérvári klub honlapján csütörtök délután véletlen balesetnek minősítette az esetet, egyúttal mielőbbi felépülést kívánt az újságírónak.

Az MSÚSZ irányító testülete - amint azt az MTI-hez csütörtökön korábban eljuttatott közleményében jelzi - megdöbbenéssel értesült az incidensről. Arról, hogy szerdán, Felcsúton - ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata a Nemzeti Sport együttesével csapott össze - "a mérkőzés második félidejében a Videoton NB I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, a portugál Paolo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját". Az MSÚSZ elnökségének tudomása szerint a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkozott, de amint azt a testület leszögezi: "bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs".

Az eset után Borbola Bence fejét három öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.

Az MSÚSZ elnöksége elítéli a történteket, "egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, s azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner".

Délután röviden reagált a történtekre a székesfehérvári klub - amely jobbulást kívánt Borbola Bencének - és a csapat vezetőedzője.
"
Szívesen fogadtam a meghívást. A mérkőzés közben, a játék hevében összeütköztem az ellenfél játékosával, ez sajnos bármilyen meccsen előfordulhat. Sajnálom, hogy Bence megsérült, mielőbbi felépülést kívánok neki" - fogalmazott Paulo Sousa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?