BL: kettős győzelemmel ment tovább a Barca

<p>Messiék London után Barcelonában is kétgólos különbséggel verték el az Arsenalt. A müncheni meccsen hosszabbítani kellett. Videón a gólok.</p>

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjára két slágermeccs jutott. A Bayern München a tavalyi döntős Juventust fogadta, az FC Barcelona pedig az Arsenalt.

A katalóniai találkozó gyakorlatilag a 0. perctől kezdve lefutott volt, a Barcelona ugyanis Londonban 2-0-ra nyert. A Barca két nagy helyzet után Neymar révén vezetést szerzett, aztán pedig tartaléklángra kapcsolt. Az angolok megérezték, hogy lehet itt keresnivalójuk, ám az egyenlítés csak a második félidő elején jött: Mohamed El Nenny talált be 16-ról, gyakorlatilag védhetetlenül. 

Ekkor a Barca ismét megrázta magát és nemsokára újra vezetést szerzett. Suárez a hónap egyik legszebb találatát szerezte, nézzék meg:

A londoniak egyenlítő gólja kimondottan jót tett a meccsnek, onnantól kezdve mindkét csapat pörgött. Az összecsapás végig izgalmas volt, mindkét oldalon voltak lehetőségek, a végeredményt Messi állította be a 88. percben. A címvédő katalánok kettős győzelemmel, 5-1-es gólkülönbséggel jutottak a legjobb nyolc közé.

A müncheni találkozón Pogba révén a Juventus hamar vezetéshez jutott (5. perc), majd a 28. percben Cuadrado találatával már két góllal vezetett – összesítésben is – az olasz bajnok. A hazaiak a meccs ezen fázisában kaotikusan játszottak, sőt, Morata révén a Juve a harmadik találatot is bevihette volna.

A második félidőt szintén az olaszok kezdték jobban, ám fokozatosan a Bayern belelendült, Lewandowski szépítő találata (73. perc) után pedig óriási nyomás nehezedett az olasz kapura. Az egyenlítés végül a 91. percben jött össze a németeknek: Thomas Müller fejelt védhetetlenül Buffon kapujába. Mivel az első meccsen is 2-2-es döntetlen hozott, jöhetett a hosszabbítás.

FC Barcelona–Arsenal London 3-1 (1-0)
Góllövők: Neymar (18.), Suárez (65.), Messi (88.), illetve El Nenny (51.). 

 

90 perc után:
Bayern München–Juventus Torino 2-2 (0-2)
Góllövők: Lewandowski (73.), Müller (91.), illetve Pogba (5.), Cuadrado (28.). 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?