Bíró, aki látványosan ítélkezik

Jokohama. Úgy tűnik, az olasz Pierluigi Collina másolja Puhl Sándort. A kopaszra borotvált fejű játékvezetőt a tavasszal a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS negyedszer is megválasztotta a világ legjobb futballbírójának, és ezzel utolérte az örökranglistát vezető magyar bírót.

Jokohama. Úgy tűnik, az olasz Pierluigi Collina másolja Puhl Sándort. A kopaszra borotvált fejű játékvezetőt a tavasszal a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS negyedszer is megválasztotta a világ legjobb futballbírójának, és ezzel utolérte az örökranglistát vezető magyar bírót. Miután pedig csütörtökön véglegessé vált, hogy vasárnap Collina vezeti a világbajnokságon a Brazília–Németország döntőt, az olasz immár ezen a „szakterületen“ is utolérte Puhl Sándort, aki az 1994-es vb brazil–olasz fináléjában fújta a sípot.

„Büszke vagyok erre a döntésre, mert nemcsak nekem, hanem az egész olasz bírótársadalomnak szól – nyilatkozta az olasz játékvezető. – Mostantól a döntőig hátralévő összes időmet a felkészüléssel töltöm majd, mert arra számítok, hogy nagyon nehéz dolgom lesz: a német és a brazil futball teljesen más iskolát képvisel, és ilyenkor a játékvezetőnek sokkal több feladata szokott lenni.“ Az első értékelések szerint egyébként a brazilok jobban örültek Collinának, mint a németek, annak ellenére, hogy a játékvezető az aAdidas cég egyik hirdető embere, míg a selecaót a Nike támogatja. Scolari szövetségi kapitány szerint azonban a FIFA tökéletes döntést hozott: „Collina a világ legjobb bírója, aki látványosan ítélkezik, és jelenléte óriási nyugalommal tölti el a játékosokat. A futballisták tisztelik, a szurkolók pedig rajonganak érte, így biztos vagyok benne, hogy jó kezekbe került a döntő.“ A németek viszont azért félnek az olasz bírótól, mert nincsenek túl jó emlékeik róla: a 2000-es Európa-bajnokságon ő vezette az angol–német (1:0) csoportmeccset, míg a vb-selejtezőkön az azóta már legendássá vált német–angol (1:5) jutott neki, hogy csak két példát említsünk.

Végül pedig idézzük a Libre Belgique című belga újságot, amely a minap egy teljes oldalt szentelt Collinának: „Természetesen ő is ember, ő is hibázik, de a személyisége olyan határozottságot sugall, amelynek köszönhetően senki sem vitatja az ítéleteit, amelyek ráadásul utólag 99 százalékban helyesnek bizonyulnak. Amikor ránéz valakire a szürkéskék szemével, még a legnagyobb sztárok is engedelmes kisiskolássá válnak.“ (nb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?