Bevezetik a Nemzetek Kupáját

Prága.

Prága. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai prágai ülésén a küldöttek jóváhagyták a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság selejtezőinek lebonyolítását, javaslatot dolgoztak ki a barátságos válogatott mérkőzéseket felváltó Nemzetek Kupája kiírására és döntöttek arról, hogy meg kell változtatni a klubcsapatok Világ Kupa döntőjének lebonyolítását.

A portugáliai kontinensvetélkedő kvalifikációs küzdelmeit tíz csoportban rendezik, öt-öt válogatottal. A rendező Portugália mellett az első helyezettek automatikusan tagjai a 16-os döntő mezőnyének, a másodikok pótselejtezőn harcolhatják ki a részvétel jogát. A végrehajtó bizottság javaslatot készített egy új torna, a Nemzetek Kupája kiírására: a sorozatot a barátságos találkozók helyett hívnák életre.

– Erre azért van szükség, mert a kisebb országok nagyon nehezen találnak ellenfelet a felkészülési mérkőzéseikre – mondta Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója.

Az elképzelést a vezető futballnemzetek fenntartással fogadták. – Készen állunk a kiscsapatok támogatására, de csak akkor, ha nem fizetünk rá az üzletre – mondta Gerhard Mayer-Vorfelder, a német szövetség elnöke.

– Egy szerényebb képességű csapat elleni meccsünkre sokkal kevesebb néző kíváncsi és ez jelentős bevételkieséssel jár. Ha a veszteségeinket kompenzálják, akkor nem ellenezzük az elképzelést, de ezt az egészet alaposan át kell gondolni – jelentette ki Claude Simonet, a francia szövetség elnöke.

Az UEFA nem tartja szerencsésnek a Világ Kupa döntőjének jelenlegi formáját, ezért valószínűleg idén lesz utoljára Tokió a helyszíne a legjobb európai és dél-amerikai együttes párharcának. Az újfajta lebonyolításról a dél-amerikai szervezettel közösen döntenek.

A vb elutasította a Bayern München javaslatát: a BL-győztes német együttes vezetői azt szerették volna, hogy a nemzetközi kupameccsek számának csökkentése érdekében a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit három-három csapat részvételével rendezzék meg. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?