Beständigová már török válogatott

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSScottsdale. A szlovák Oľga Beständigová megkapta engedélyét a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetségtől (ISU), így elhárult a hivatalos akadály az elől, hogy török színekben versenyezhessen partnere, Ilhan Mansiz oldalán.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Scottsdale. A szlovák Oľga Beständigová megkapta engedélyét a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetségtől (ISU), így elhárult a hivatalos akadály az elől, hogy török színekben versenyezhessen partnere, Ilhan Mansiz oldalán. A műkorcsolyázó páros szeptember végén a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Trophyn akar indulni, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny. A vb-bronzérmes futballistából műkorcsolyázóvá lett Ilhan álma, hogy részt vehessen a szocsi ötkarikás játékokon. Az ISU-engedély kapcsán Beständigová megjegyezte, a török állampolgársággal egyelőre nem foglalkozik. „Most már hivatalosan török válogatott vagyok, de az állampolgárság megszerzésénél jelenleg fontosabb, hogy jól felkészüljünk az oberstdorfi versenyre. Egyébként pedig ha más útlevelem lesz is, lélekben mindig szlovák maradok” – utalt a 34 éves műkorcsolyázó arra, hogy a jelenlegi szlovák törvények értelmében ha valaki felveszi egy másik ország állampolgárságát, automatikusan elveszíti a szlovákot.

Beständigová utoljára 2005- ben lépett jégre nemzetközi versenyen (akkor még testvére, Jozef Beständig oldalán), de így is engedélyt kellett kérnie a szlovák szövetségtől, hogy egy másik ország színeiben versenyezhessen. „Ez csak formalitás volt, s néhány napon belül meg is érkezett a szlovák szövetség jóváhagyása. Örülök, hogy most a papírok intézése helyett már újra az edzésre koncentrálhatok” – nyilatkozta Beständigová. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?