Berki nem neheztel riválisára a nyilatkozata miatt

<p>Berki Krisztián 2012-ben második lett az Év férfi sportolója szavazáson Magyarországon, de emiatt egyáltalán nem bánkódik. Ahogy riválisára, a Londonban lólengésben ezüstérmes Louis Smith-re sem neheztel, amiért egyszer azt nyilatkozta, neki járt volna az arany.&nbsp;Mindezt az olimpiai bajnok tornász a Sportcsillagok Gálaestjén mondta el lapunknak.</p>

 

Mennyire fontos önnek az év sportolója választás? Azzal kelt fel a díjátadó reggelén, hogy de jó lenne nyerni?Szerintem minden sportoló azért jön, hogy első legyen, de nem bánom, hogy Gyurta Dani mögött második lettem, mert tudom, hogy 2012-ben mindannyian győztesek voltunk. Nagyon sokan nagyszerűen szerepeltek az olimpián, és örülök neki, hogy nemcsak a díjazottak, hanem az összes olimpiai érmes meghívást kapott a Sportcsillagok Gálaestjére, mert nagyon jó volt köztük lenni, találkozni velük. Mennyire változott meg az élete olimpiai bajnokként?Picit ismertebbek lettünk, és nem tudunk úgy kimenni az utcára, hogy valaki ne jöjjön oda hozzánk autogramot kérni. Ez nagyon jó dolog, hiszen ez is jelzi, milyen óriási dolgot hajtottunk végre 2012-ben. Az olimpiai aranyérmet hihetetlenül érdekes környezet, hangulat veszi körül, elképesztő, milyen sok embernek tudtunk örömet szerezni. Milyen gyakran nézi vissza az olimpiai gyakorlatát?Magamtól is megnézném, de a rendezvényeken újra és újra visszajátsszák nekem, nehogy elfelejtsem. Ez olyan pillanata az életemnek, amit nagyon szívesen felidézek újra és újra, szóval nem tiltakozom, ha századszor is meg kell néznem. Londonban ugyanannyi pontot szerzett, mint brit riválisa, Louis Smith, s a jobb kiviteli pontszám döntött az ön javára. Nem sokkal a játékok után Smith azt nyilatkozta, nem jók a szabályok, nem a kiviteli pontszámnak kellene döntenie pontegyenlőség esetén, és az arany neki járna. Bántotta ez a megjegyzés?Egyáltalán nem, mert tudom jól, hogy Louis profi versenyző, aki nem fog ilyet nyilatkozni. Nyilván ezredjére kérdezték szegényt a döntőről, s ha valakitől hazai pályán aranyat várnak, akkor csalódott lehet az ezüst miatt… Van egy pont, amikor elpattan egy húr, ő ekkor olyat nyilatkozott, amit ő maga sem gondolt komolyan. Egyáltalán nem neheztelek rá emiatt. A teljes interjú hétfői nyomatott kiadásunkban olvasható.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?