Benyónak köszönhetően 100%-os a Vásárút

bikrózás
Dunaszerdahely |

A vásárúti Benyó Dominik, a szepsi Sofia Ivanová, valamint a komáromi Szabó Nicola és Földes Viktória diadalának köszönhetően négy dél- szlovákiai birkózó neve került a bajnokok listájára az U15-ös korosztály Dunaszerdahelyen zajlott országos bajnokságán. 

A fiúk mezőnyében 24 honi klub 102 versenyzője tizenkét súlycsoportban csatázott az érmekért. Köztük volt a viadalt szervező Dunaszerdahelyi Birkózóklub tizenegy képviselője. Hakszer Roland klubelnök a megmérettetést megelőző esélylatolgatása során két-három érmet várt védenceiktől. Végeredményben három dunaszerdahelyi került a dobogóra, a bajnoki cím azonban nem jött össze.

Érdekességnek számít, hogy a vásárútiak csupán egy versenyzőt neveztek, Benyó Dominikot azonban nem zavarta a szólistaszerep, a 35 kg-os súlycsoportban felülmúlta riválisait, megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki aranyérmet. „Sok birkózónk, korukat tekintve főleg kezdők, igyekszik elsajátítani nálunk a sportág ábécéjét. A 2009-es és a 2010-es korosztályban azonban űr támadt. Két évvel fiatalabbakat – orvosi igazolással, szülői beleegyezéssel – nem akartam csatasorba állítani. Csakhamar eljön az ő idejük, jövőre beérnek. Ami pedig a lányokat illeti, ők klubunk Nagymegyeren kihelyezett részlegeként funkcionáló alakulatából január elején Komáromba igazoltak. Ez így is van rendjén. Földes Viktória, Szabó Nicola, Kovács Kiara Dunaszerdahelyen már a Spartacus színeiben birkózva kerültek rivaldafénybe” – tájékoztatta lapunkat az újdonságokról id. Soós Tamás, a Vásárúti Birkózóklub elnöke.

A lányoknál foghíjas volt a mezőny. Mindössze tíz szlovákiai klub 14 versenyzője állt csatasorba. A versenykiírásban meghirdetett tíz súlycsoport helyett csupán ötben birkóztak az érmekért. A hatodikban, az 50 kilós súlycsoportban, a dunaszerdahelyi Vajas Viktóriának nem akadt ellenfele, így ő első helyezettként került a bajnoki krónikába. Három súlycsoportban csupán ketten neveztek, esetükben két győztes meccs döntött a bajnoki címről.

A dunaszerdahelyi bajnoki erőpróbán az említettek mellett somorjai, gútai és rimaszombati birkózó is dobogós helyezést produkált súlycsoportjában.

Érdekes

Dél-szlovákiai dobogósok

Fiúk, 35 kg: 1. Benyó Dominik (vásárúti), 2. Horváth Csaba, 3. Dani Nikolas (gútaiak); 38 kg: 2. Mellár Denis (Gladiátor Somorja); 41 kg: 3. Pongrácz Áron (dunaszerdahelyi); 44 kg: 2. Hegedűs Attila (dunaszerdahelyi); 48 kg: 3. Patrik Vetrák (rimaszombati); 52 kg: 3. Horváth Áron (Gladiátor Somorja); 98 kg: 3. Rajkovics Zsombor (dunaszerdahelyi); 100 kg: 2. Stojka Alex (gútai)

Lányok – 46 kg: 1. Sofia Ivanová (szepsi), 2. Kovács Kiara (komáromi); 50 kg: 1. Vajas Viktória (dunaszerdahelyi); 62 kg: 1. Szabó Nicola (komáromi), 2. Döme Zsanett (gútai); 66 kg: 1. Földes Viktória (komáromi). 

Csapatverseny: 1. Spartacus Komárom 19 pont

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?