Bénest kölcsönadták a Kielnek

Bénes Kiel
Mönchengladbach/Kiel |

Fél évre a német másodosztályú Holstein Kiel csapatához került kölcsönjátékra Bénes László, a Borussia Mönchengladbach doborgazi származású futballistája.

A 21 éves középpályás 2016 nyarán igazolt Zsolnáról Mönchengladbachba, ahol sérülések is hátráltatták. Eddig összesen 11 Bundesliga-meccsen és két Német Kupa-mérkőzésen lépett pályára a Borussia színeiben. Az utóbbi fél évben sérüléséből felépülve sem kapott játéklehetőséget, csak egy meccsen szerepelt, ezért is adták kölcsön a Kielnek.

„László számára fontos, hogy egy jó csapatban rendszeresen pályára léphessen, és a Kielben jó lehetőséget látunk erre – nyilatkozta a Mönchengladbach honlapjának Max Eberl sportigazgató. – Nyáron így fejlettebb játékosként érkezhet vissza hozzánk, és még tovább fejlődhet.”

A Kiel jelenleg az 5. helyen áll a Bundesliga II-ben, 18 meccsből nyolcat megnyert, hatszor döntetlenezett, négyszer pedig vereséget szenvedett, gólkülönbsége 34:25, összesen 30 pontot gyűjtött. Az éllovas Hamburggal szemben 7 pont a lemaradása, a pótselejtezőt érő harmadik helyen álló St. Paulinak néggyel több pontja van, mint a Kielnek.

„László fiatal, nagyon rugalmas játékos – dicsérte a szlovák korosztályos válogatottak oszlopos tagját Fabian Wohlgemuth, a Kiel sportigazgatója. – A középpályán bárhol bevethető, nagyon jól illik a jelenlegi csapatunkba. Ezért nagyon bízunk benne, hogy sokat fog segíteni nekünk.”

Bénes is lelkesen néz a kieli kölcsönjáték elébe. „Motivált vagyok, és biztos vagyok abban, hogy ki tudom venni a részemet a munkából, és segíthetek a céljaink elérésében. Most az a feladatom, hogy minél előbb megismerjem a társakat, és magamévá tegyem a játékfilozófiát” – nyilatkozta a csallóközi labdarúgó.

Bénes a 25-ös számú mezt fogja viselni a Kielnél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?