Bénes tétmeccsen is bemutatkozott

<p>Először lépett tétmeccsen pályára a&nbsp;Borussia Mönchengladbach színeiben Bénes László. A doborgazi származású futballista a Greuther Fürth elleni kupameccs utolsó tizenegy percére állt be.</p>

„Több mint hét hónapot vártam erre a pillanatra, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre esélyt kaptam – mondta lapunknak a 19 éves játékos, aki a 79. percben Mahmoud Dahoudot váltotta. – Az a legfontosabb, hogy 2:0-ra nyertünk, és továbbjutottunk, mert a célunk, hogy bekerüljünk a döntőbe.”

A Fürth elleni sikerrel a Mönchengladbach a nyolc közé jutott, Bénes mérlege a mérkőzésen egy sárga lap és egy gólhelyzet. „A sárga lapra nem vagyok büszke, de a 90. percben volt egy helyzetem, amit be kellett volna rúgnom. Kicsit mérges is voltam magamra utána. Kaptam egy visszagurított labdát a 16-osra Thorgan Hazardtól, bal lábbal átvettem, és a hosszú sarokra lőttem, de a kapus megfogta. A csapattársak is mondták a meccs után, hogy ez az én szögem volt, az ilyen helyzeteket edzésen be szoktam rúgni. Kérdezték, hogyhogy most nem ment be. De azért ez volt az első meccsem, lehet, hogy ez is közrejátszott, nem tudom” – mondta az önmagával szemben mindig rendkívül kritikus Bénes.

Az U21-es válogatott futballista arról is nyíltan beszélt, hogy a mostani szereplése nem jelenti automatikusan azt, hogy a Bundesligában is bemutatkozhat. „Mindent megteszek ezért, minden nap keményen edzek, de most talán még nehezebb dolgom lesz a keretbe is bekerülni, mint eddig. Négy védekező középpályásunk van a csapatban, ebből kettő játszik, egy ül a padon, egy pedig, Strobl sokáig sérült volt. Ő tavaly végigjátszotta az összes meccset, most felépült, már a múlt héten is velünk edzett. Úgy néz ki, hogy ő visszakerül a keretbe. Nem mondom, hogy én ezzel automatikusan kikerülök a keretből, de bármi történhet” – magyarázta Bénes László.

Decemberben Dieter Hecking váltotta André Schubertet a Borussia kispadján, az új szakember pedig rendszeresen négyszemközt is elbeszélget a futballistákkal. Ezt a gyakorlatot főleg a fiatal játékosok dicsérik, akiknek sok önbizalmat adnak ezek a beszélgetések. „A korábbi edzővel szinte egyszer sem beszéltünk. Hecking minden játékossal külön-külön beszél, nemcsak azokkal, akik már régóta a csapatban vannak. Hetente egyszer mindenkire talál négyszemközt is időt, elmondja, mi tetszik neki, és mire kell jobban figyelni. Nekem azt szokta mondani, hogy sokat találgatok a pályán, és játsszak egyszerűbben, akkor sokkal jobb játékos lehetek. Ezek a megjegyzések sokat segítenek” – tette hozzá Bénes. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?