Befellegzett a rimaszombatiaknak?

<p>A rimaszombati városi képviselő-testület nem szavazta meg a helyi II. ligás labdarúgóklub támogatásáról szóló javaslatot. A klub felügyelőbizottsága holnap ül össze, Szántó István ügyvezető szerint minden lehetséges.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A rimaszombati városi képviselő-testület előző hónapban elutasította azt a költségvetés-módosítási javaslatot, mely szerint újabb 60 000 eurót különítettek volna el a költségvetésből a városi labdarúgóklub számára. (A 2013-as évre szóló büdzsében 100 000 euró volt jóváhagyva a klub működésére, ez a pénz azonban a tavaszi szezon alatt elfogyott.) A képviselők a múlt hónapban csak 22 000 eurót szavaztak meg a klubnak, hogy be tudjon jelentkezni a II. liga 2013/ 14-es szezonjába.

Ez az összeg azonban nem elég a klub tevékenységére, a keddi testületi ülésen ezért a polgármester azt javasolta, hogy a kurinci medencére megszavazott 60 000 eurót csoportosítsák át a futballklub számára, mivel a medence idén már úgysem készül el. A testület azonban ezzel sem értett egyet. Újra fellángolt a vita, szükség van-e Rimaszombatban profi futballra. A képviselők azzal is érveltek, hogy a csapatban nem játszanak saját nevelésű játékosok, holott a gárdában tavasszal három saját nevelésű futballista is alapembernek számított – Migaľa, Zvara és Siheľský. Az elmúlt másfél évben ráadásul két saját nevelésű játékost el tudott adni a klub: Stanislav Morháč azóta Podbrezován, Michal Obročník pedig az élvonalban játszó aranyosmaróti ViOnban szerepel.

A képviselők amiatt is háborogtak, hogy az idősebb diákok hiába nyerték meg a II. liga déli csoportját, nem léphetnek magasabb osztályba, mivel a klubnak nincs meg a megfelelő licence. Ezt ugyanis még tavaly novemberben kellett volna kérelmeznie a klubnak, s nem is biztos, hogy megfelelt volna a feltételeknek. Šimko a testületi ülésen azzal érvelt, hogy ha a klubban rendetlenség van, arról a képviselők is tehetnek, hiszen az egyesület közgyűlése azonos a városi képviselő-testülettel.

A polgármester végül felvetette, hogy a testület szavazzon meg 30 000 euró támogatást a klubnak, a másik 30 000-ret pedig bebiztosítja ő. Ez a javaslat sem ment azonban át, nyolc képviselő tartózkodott. Šimko ezek után azokkal a szavakkal zárta a vitát, hogy a fennállása 100. évfordulóját ünneplő rimaszombati futballnak vége.

Szántó István, a klub ügyvezetője lapunknak elmondta, az egyesület felügyelőbizottsága (amelyet öt képviselő alkot) pénteken ül össze. „Akkor dől el, hogyan tovább. Minden eshetőség lehetséges, az is, hogy nem indulunk a II. ligában, de az is, hogy igen. A felkészülés egyelőre folyik, de szerződéseket nem kötünk addig, ameddig nem látjuk biztosítottnak a klub jövőjét legalább az őszi szezon végéig” – nyilatkozta Szántó. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?