Beértek a dunaszerdahelyiek

<p>Nyárasd/Dunaszerdahely. A kezdők (2003. január 1-je után született gyerekek) mezőnyében a dunaszerdahelyi FK 2007 együttesének elsősége került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért zajló korosztályos teremtorna harmadik kiírásán.</p>

ÁGH ISTVÁN

A nyárasdi sportcsarnokban rendezett erőpróbán hat csallóközi alakulat körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását. Már a nyitányon összecsaptak a favoritok közé sorolt címvédő bősiek és a dunaszerdahelyiek. A két alakulat erőpróbája gól nélküli döntetlennel fejeződött be. „Ebben a korosztályban egy-két év korkülönbség az idősebbek malmára hajtja a vizet. Tavaly védenceim zömmel idősebb gyerekek alkotta csapatok ellen küzdöttek, idén már ez a tényező nem jelentett számunkra hátrányt, beértek a fiúk” – ecsetelte az eltelt év hozadékát Biegelbauer Róbert, az idei tornagyőztes trénere. A legifjabbakat természetesen a szülők is elkísérték az erőpróbára, az apukák és anyukák a lelátóról buzdították csemetéiket. A trófeára pályázó kettős a folytatásban is megőrizte veretlenségét. A nyárasdiak elleni döntetlenjükkel azonban a bősiek lépéshátrányba kerültek. A dunaszerdahelyiek mesterien profitáltak riválisuk botlásából. Előbb az alistáliak elleni összecsapáson gólfesztivált (6:0) rendeztek, majd Szőgyi találatával a hazaiakat is két vállra fektették. A csata befejezése után a piros szerelésben tüsténkedő FK 2007 focistái a játéktéren ünnepeltek, látványos táncot lejtettek. Mint később kiderült, ez begyakorolt figura volt.

„Nemcsak focizni, de örülni is tanulnak, tudnak védenceim. Januárban előbb Galántán szereztünk tornaelsőséget, majd Pozsonyban veretlenül, a mai erőpróbához hasonlóan kapott gól nélkül lettünk elsők. A téli hónapokban kéthetente megmérettetéseken veszünk részt, ennek tulajdonítható, hogy a fiúk otthonosan mozognak a teremfociban. Egyébként klubunkban jó feltélek között sajátíthatják el a fociábécét” – tájékoztatott a tornaelső dunaszerdahelyiek trénere. Érdekesnek találtuk, hogy a legjobb kapusnak járó különdíjat az alistáli Jeskó Kevin gyűjtötte be, aki a tornán a legtöbb gólt (13) kapta. A bősi Csóka Bálint tavaly még nem került a legjobbak közé, idén viszont a szakemberek felfigyeltek jó teljesítményére, őt választották a rendezvény legjobb játékosának. „Mostanában jól megy a játék. Egy hete Budapesten, a Russel-kupán játszottunk, ott három gólt lőttem, nyolc gólpasszt adtam. Nyárasdon végig versenyben voltam a gólkirályi címért, de Magyarics Gábor megelőzött. Örülök, hogy a sok jó játékos között én lettem a legjobb” – ecsetelte érzéseit a második helyezett Russel csapatának a kiválósága.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?