Bebiztosíthatja a kupaszereplést a Spartak ellen a DAC

DAC
Nagyszombat |

A második helyen álló DAC a listavezető nagyszombati Spartak (17.00, az STV 2 közvetíti) otthonában játszik.

Nagy a tét: a hazaiak bebiztosíthatják a bajnoki címüket, a sárga-kékek viszont a nemzetközi kupaszereplést. Még az is elképzelhető, hogy a derbi után mindkét csapat ünnepelhet.

Egy hete a trencséniek 3:0-ra nyertek a MOL Arénában, ezzel megtörték a DAC négy mérkőzésből álló győzelmi sorozatát. Javítani akarnak a sárga-kékek, akik nagyon közel állnak ahhoz, hogy 25 év után újra kilépjenek a nemzetközi porondra. Három körrel a zárás előtt hét pont a Rossi-legénység előnye a 4. helyen álló zsolnaiakkal szemben, akik vasárnap Trencsénben szerepelnek.

Marco Rossi vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Blackmanre, Pačindára és Černákra.

Kapcsolódó cikkünk

„Nagyon peches meccset játszottunk a trencséniekkel, naggyá tettük a vendégek kapusát, hiszen szinte csak középre rugdostuk a labdákat. Ez egy ilyen mérkőzés volt, de megyünk tovább. Szombaton Nagyszombatban rendkívül fontos összecsapás vár ránk ismét. Remélem, hogy azon már pontot, pontokat is tudunk szerezni, mert minél előbb ki akarjuk vívni az európai kupaszereplés jogát – nyilatkozta a játékmester Kalmár Zsolt a DAC honlapjának.

Nem szeretném, hogy a hazaiak pont ellenünk legyenek bajnokok, utóvégre egy nagy riválisról beszélünk, ráadásul idegenben is játszunk. Nehéz meccs lesz, de a csapat fizikálisan és mentálisan is készen áll rá. Nagyon jó összecsapásra számítok – mondta Kalmár.

Kilencszáz belépőt kaptak a csallóköziek a rangadóra, várhatóan lesznek is ennyien a sárga-kék drukkerek.

A rendőrség a találkozót kockázatos sporteseménynek nyilvánította, ezért szigorú biztonsági intézkedések lépnek érvénybe a mérkőzés előtt, alatt és után is.

A nagyszombatiak 7 pontos előnnyel vezetik a tabellát, s ha legyőzik a DAC-ot, 45 év után bajnoki aranyérmet ünnepelhetnek. Ha a Slovan nem nyer Rózsahegyen, akkor a Spartaknak a döntetlen is elég.

„Rendkívül motiváltak, de valamelyest idegesek vagyunk. Játékosaim fogadkoznak, mindent beleadnak, meggyőződésem, hogy a meccs után lesz okunk az ünneplésre” – nyilatkozta Nestor El Maestro, a Spartak vezetőedzője, akit a szövetség 6000 euróra büntetett meg, mert lekicsinylően beszélt a Slovnaft Cupról. A nagyszombati drukkerek gyűjtést szerveztek a trénernek, de a 35 éves szakvezető saját zsebéből fizeti ki a bírságot – ami több, mint a havi keresete –, az összegyűlő pénz pedig a klub utánpótlásáé lesz.
 

A Spartak vezetői nem közölték, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai mekkora jutalmat kapnak az elsőségért.

Szeptemberben, Nagyszombatban 2:0-s hazai siker született, míg bő egy hónapja a DAC odahaza 1:0-ra nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?