Bearanyozott életstílus

<p>Nagy hódolója, népszerűsítője a naturális testépítésnek és fitnesznek. Közben klubot vezet, talán a legnagyobbat az országban, és maga is versenyez. A minap először lett országos bajnok.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

A dunaszerdahelyi ŠK Arena Relax Team klubelnökével beszélgettem.

Mivel érdemelte ki a testépítés Masters I kategóriájában, vagyis a 40 és 50 évesek között az elsőséget?

Tudtam, hogy nehéz ellenfeleim lesznek. Igyekeztem, hogy a felkészültségem jó formával párosuljon. Légcsőgyulladásom ellenére sikerült az eddigi legjobb formát hoznom. Az elődöntőben még legnagyobb riválisommal, Marek Topľanskýval azonos szinten álltunk a pontozóknál. Aztán a döntőben a szabad gyakorlatommal kerültem ellenfelem elé. Bejött, amire számítottam.

Hányadszor lett országos bajnok?

Először. Ezüstérmes már voltam, 2013-ban a 180 cm-nél magasabb férfiak versenyében.

A klubtársak bajnoki helyezéseinek ismeretében, úgy tűnik, hogy példát is mutat a többieknek, hiszen ön volt a két aranyérmesük egyike…

Tudom, hogy a diéta megviseli a versenyzőket, ez sokuknak nehéz teher. Tizenhat éve kezdtem ezt az utat járni. Nálam ez már életstílus kérdése. Ezért a bajnokság előtti diéta sem okozott gondot. Egész évben hasonlóan élek, alig szedek fel valamit. Ide is el kellett jutnom, a testi és lelki harmónia szintjére. Odafigyelek arra is, hogy hogyan táplálkozom. Céltudatosságomnak meglett az eredménye. Mindez aztán a pódiumon is megmutatkozik az izom állapotában. Nem éri a szervezetemet olyan nagy leterhelés a diéta során sem. Ez hozza aztán a végeredményt is. Keresem a jót, a pozitívumokat. Nem vizet prédikálok, és bort iszom. Ismereteimet próbálom másoknak is továbbadni, edzőként is segíteni azokat, akik igényt tartanak rá.

Klubjuk másik bajnoka Peter Kočíšek lett, ő egy kategóriával feljebb, a Masters II-ben indult.

Nagyon szerény, csendes, nem viselkedik kihívóan. Ő is dunaszerdahelyi. Tavaly engem is meglepett, többek között megverte a korosztály addigi legjobbját, a világ- és Európa-bajnok Tóth Kálmánt. Észrevehetetlenül teszi a dolgát, s most itthon nincs ellenfele az ötven és hatvan évesek között.

És mit szól a többiek eredményességéhez? Tavaly mintha több aranyuk lett volna az országos bajnokságon…

Az elmúlt évben átléptünk a Naturális Testépítők Szlovák Szövetségébe, a SANK-ba, és itt nagyobb a konkurencia. Most ennyire volt elég a szereplésünk. Ezeknek az eredményeknek is örülök, mert többen jó formát mutattak.

Akár valakit külön is megemlítene?

Egyik újoncunk az ekecsi Monozlay Emese volt. Védencem csupán tavasztól versenyez naturális testépítésben, amelyben szerintem a legerősebb mezőny gyűlt össze. Élete első komoly versenyén lett bronzérmes. Akárcsak a lévai Peter Chmelovics, aki tehetséges testépítő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?