Baumgartner ajánlatot kapott

Budapest. Baumgartner Zsolt jövőre már a Forma–1-es világbajnokság állandó résztvevője lehet, ugyanis konkrét szerződési ajánlatot kapott Eddie Jordantől. A magyar versenyző a Sauber-Petronashoz távozó Giancarlo Fisichellát váltaná az ír csapatnál.

Baumgartner ZsoltTASR/EPE-felvéteBudapest. Baumgartner Zsolt jövőre már a Forma–1-es világbajnokság állandó résztvevője lehet, ugyanis konkrét szerződési ajánlatot kapott Eddie Jordantől. A magyar versenyző a Sauber-Petronashoz távozó Giancarlo Fisichellát váltaná az ír csapatnál.

A 22 éves magyar tehetség a múlt héten a Jordan-Ford meghívásának megfelelően Indianapolisban tartózkodott az Amerikai Nagydíjon, s két fontos megkeresés is befutott” hozzá – árulta el Frank Tamás menedzser. A pályafutását már régóta élénk figyelemmel kísérő s számára már számos lehetőséget biztosító Eddie Jordan korábban többször kijelentette, hogy alkalmasnak találja Baumgartner Zsoltot a Forma-1-es szereplésre, s ennek újabb jelét adta a tengerentúlon. A megállapodáshoz már csak a szponzorok megfelelő támogatására lesz szükség.

Egy másik út is nyitva áll előtte, ugyanis egy, a CART-sorozatba jövőre bekapcsolódó alakulattól szintén ajánlatot kapott.

Ha Baumgartner Zsolt és a magyar szurkolók álma teljesül, akkor ő lenne a Forma-1 első állandó kelet-európai szereplője. A 2001-es szezon utolsó három futamán a cseh Tomáš Enge a Prost-csapatnál szerepelt, de azóta gyakorlatilag eltűnt az autósport elitkategóriájának közeléből.

„Rendkívül megtisztelő számomra a Jordan-Ford ajánlata, amire még annak ellenére sem számítottam, hogy az utóbbi hónapokban többször is vezethettem teszteken és versenyeken is a csapat autóját. Még nyár elején is csak abban reménykedtem, hogy esetleg néhány újabb tesztlehetőséget kapok a csapattól, de arra álmomban sem gondoltam volna, hogy pár hét leforgása alatt ilyen közel kerülhetek az állandó Forma-1-es szerepléshez. Indianapolisban ugyan nem ülhettem autóba, mégis megérte, hogy ott voltam, hiszen egyrészt tárgyalásokat folytattunk, másrészt gazdagodtam pár rendkívül kellemes élménnyel. A Forma-1 általam rendkívül nagyra becsült személyiségeitől kaptam igen hízelgő bókokat, ugyanis a McLaren-Mercedestől Norbert Haug a Ferraritól pedig Jean Todt sem sajnálta az időt arra, hogy személyesen gratuláljanak a debütálásomhoz, véleményük szerint jó munkát végeztem a Hungaroringen és Monzában egyaránt. Természetesen minden verseny más, és mindenhol mások a feltételek, de a Forma-3000-es bajnok, Wirdheim pénteki tesztelése, illetve Ralph Firman hétvégi szereplése után a Jordan-csapat mérnökei és szerelői mellett sok más szakértő is úgy fogalmazott, hogy még nagyobb lett az értéke a monzai és hungaroringi teljesítményemnek. Borzasztóan örülök annak, hogy Eddie Jordan egy konkrét ajánlat formájában ismét jelezte együttműködési szándékát felénk. Rendkívül hízelgő ez számomra és nagyon bízom abban, hogy megvalósulhatnak a feltételek. Amennyiben ez így lesz, akkor jövőre egész évben képviselhetem Magyarországot a világ legnézettebb sporteseményén olyan sztárok társaságában, mint például Michael Schumacher” – értékelte a történteket Baumgartner.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?