Bátran játszott, de csak döntetlenezett a DAC az EL-ben

DAC
Dunaszerdahely |

Hazai pályán 1:1-es döntetlent ért el a DAC a grúz Dinamo Tbiliszi ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első meccsén. A sárga-kékek 25 év után játszhattak nemzetközi kupameccset, telt ház volt a MOL Arénában.

 

Remek iramú, lendületes játékot hozott az első félidő. A DAC bátran kezdett, Šimčák megpattanó lövése alig ment mellé, majd egy Bayo - Vida - Herc akció végén Herc próbálkozásából is majdnem gól lett. A vendégek sem játszottak visszafogottan, gyors akcióik mindig veszélyesek voltak. A 15. percben a csapatkapitány Kiteisvili ugratta ki Zivzivadzét, aki laposan a hálóba lőtt - 0:1.

Nem adta fel a DAC, nagyon agilisen játszott Šimčák és Bayo, de Pačinda, Vida és Ljubicic is kőkeményen hajtott. A 30. percben meg  is lett az egyenlítés: Pačinda szöglete után Bayo védhetetlenül fejelt a kapuba - 1:1.

 

Galéria

Egy percig sem unatkoztak a nézők, a bosnyák játékvezető is hagyta a folyamatos játékot. Még a szünet előtt fordíthatott volna a DAC, de Vida pörgetése a kapu fölé ment, Pačinda és Bayo elől pedig kétszer is mentett a vendégek kapusa.

A második félidőre Marco Rossi Šimčák helyett Kalmárt küldte be. A játék képe nem változott, a DAC bátran támadott, többet birtokolta a labdát, a Dinamo Tbiliszi a villámgyors kontráiban bízott. A 60. percben egy szöglet utáni akcióból Ljubicic 11 méterről a kapu fölé bombázott. Ahogy fogytak a percek, a vendégek egyre inkább tördelték a játékot, a DAC se tudott már olyan könnyen helyzetbe kerülni. A 75. percben Pačinda ívelt a kapu elé, de a társak egy hajszállal lemaradtak a labdáról. Két perccel később Kalmár ment el a jobb oldalon, laposan lőtte középre a labdát, de Bayónak néhány centi hiányzott. Négy perccel a vége előtt Bayo elől a gólvonalról vágta ki a labdát Koburi. A 90. percben Herc lapos lövését ujjheggyel tolta szögletre a kapus, majd Huk lövése ment mellé. A hosszabbításban még Macej védte Kiteisvili próbálkozását. Ljubicic labdavesztése után kettő az egy ellen akció végén Vatszadzéhez került a labda, aki a felső lécet találta el.

Maradt az 1:1, a közönség vastapssal köszönte meg a csaptnak a teljesítményt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Tbilisziben.

 

Érdekes

DAC-Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)

Góllövők: Bayo (30.), ill. Zivzivadze (15.).

Sárga lap: Bayo, ill. Buliszkeria.

Játékvezető: Peljto (bosnyák), 8759 néző.

DAC: Macej - Huk, Šatka, Záhumenský - Koštrna, Herc, Ljubicic, Vida K. (67. Tretyakov), Šimčák (46. Kalmár) - Pačinda (79. Divkovic), Bayo.

DINAMO TBILISZI: Buliszkeria - Ruhaja, Koburi, Locsosvili, Harabadze - Ivaniszenja, Ninua - Sulaja (81. Kardava), Kiteisvili, Ivanisvili (46. Ergemlidze) - Zivzivadze (72. Vatszadze).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?