Barichello második győzelme (fotók)

Monza |

<p>A világbajnoki pontversenyben második brazil Rubens Barrichello (Brawn GP) diadalmaskodott a Forma-1-es Olasz Nagydíjon vasárnap, Monzában, a  vb-éllovas brit csapattárs, Jenson Button és a finnek egyszeres világbajnoka, Kimi Räikkönen (Ferrari) előtt.</p>

Ez volt Barrichello idei második győzelme, amellyel 14 pontnyira zárkózott fel Buttonra.

A szinte végig a harmadik helyen autózó Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes világbajnoki címvédő brit pilótája az utolsó körben hatalmasat hibázott, így kiesett a pontokért zajló versengésből: miközben megpróbálta beérni Buttont, a rázókövön "megpattant", a falnak csapódott, de megúszta súlyosabb következmények nélkül.

Az egyik legveszélyesebbnek tartott F-1-es pályán a rajt alapvetően gondmentesre sikeredett. Az első kanyarok után egyedül az ausztrál Mark Webber (Red Bull) esett ki, aki némi torzsalkodást követően a kavicságyban landolt, míg a másik "balesetes" a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) lett, akinek autójáról letörött az elülső terelőszárny, s a 9. körben ki is intették a sorból alkatrészcserére.

Az élen a helyzet kezdettől változatlan volt: a pole pozícióból indult Hamilton azonnal az élre állt, mögé Raikkönen sorolt be másodiknak, az igazán kiscsapatnak számító Force India első sorból rajtoló német pilótája, Adrian Sutil a harmadik helyet csípte meg, míg a vb-pontverseny két éllovasa közül Barrichello a negyedik, Button pedig az ötödik helyet birtokolta. Meglepetésre hatodikként tudott autózni 22 körön át az olasz Vitantonio Liuzzi (Force India), akit azonban a táv feléhez közeledve cserben hagyott a kocsija: egyszerűen megállt alatta.

Féltávnál - a tankolásos kiállások közepette - kissé megkeveredtek a pilóták, a kerékcserét követően nem sokkal azonban már megint Hamilton-Räikkönen-Sutil volt a dobogós sorrend. A hajrához közeledve aztán rákapcsolt a Brawn GP-osztag: Barrichello állt az élre, Button követte, s csak utánuk következett az említett trió. A hajrában nem változott a helyzet az első két helyen, az idei második győzelmét szerző Barrichello - négy Grand Prix-vel az idei vb-sorozat vége előtt - 66 pontra növelte "gyűjteményét", megerősítve második helyét a 80 pontnál tartó Button mögött. Räikkönen egymás után másodszor lett harmadik, az igazi meglepetés azonban Sutil, aki a spanyolok kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót (Renault) is megelőzve végzett Monzában negyedikként.

(SITA-, TASR- és Reuters-felvételek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?